Ћерка Соње Ганди улази у политику

Ћерка Соње и Раџива Гандија Пријанка Ганди Вадра (47) одлучила је да уђе у политику са опозиционом Конгресном странком уочи националних избора који ће се одржати у мају ове године.

Пријанка је позната по томе што је помагала у претходним изборним кампањама мајци Соњи и брату, председнику странке Рахул Гандију, али никада до сада није била политички активна, преноси АП.

Како се наводи, она је веома популарна у Индији и народ јој кличе где год да се појави.

Конгресна странка нада се да ће им популарност порасти захваљујући Пријанки и да ће победити владајућу Индијску народну партију Нарендре Модија.

У саопштењу Конгресне странке наводи се да ће она обављати функцију генералног секретара свеиндијског конгресног одбора.

Она ће преузети страначку позицију прве недеље у фебруару, 14 месеци након што је њен брат Рахул преузео место председника осд своје мајке Соње.

Пријанка је удата за индијског бизнисмена са којим има сина и ћерку.

Рахул Ганди је шести члан породице Нехру-Ганди који предводи индијски Конгрес.

Његов и Пријанским отац Раџив Ганди и баба Индира, као и прадеда Џавахарлал Нехру били су премијери Индије од ослобађања те земље од британског колонијализма и успостављања независности 1947. године.

Конгресна странка је на претходним изборима одржаним 2014. године изгубила од Индијске народне партије.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 23. јан 2019, 14:50) - anonymous [нерегистровани]

Ima najzad i svetlih momenata u svetu!

Indira Gandi i Nehru su veličanstvene osobe u indijskoj istoriji, ali i u istoriji sveta, Zapad ih je uništio lažima i kriminalnim radnjama, ali indijski narod zna istinu i oseća je, pa joj zato i kliču. Ovo je pametna mlada žena, koja ima potencijal da stane rame uz rame sa Indirom i Nehruom i želim joj mnog sreće i uspeha zbog nje lično, njenih predaka i prijateljskog indijskog naroda!