Папа Фрања о Трамповом зиду: Страх нас чини лудим

Папа Фрања оценио је да нас је страх од миграција "учинио лудим".

Папа је то рекао када су га на почетку турнеје по централној Америци, новинари питали шта мисли о предлогу да се на граници САД са Мексиком подигне зид, преноси АП.

Папа Фрања који је први папа из Јужне Америке, свој мандат заснива на бризи о положају миграната и избеглица, а очекује се да на овом путу понуди речи охрабрења младима који ће се окупити у Панами на обележавању светског Дана младих.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 23. јан 2019, 22:54) - anonymous [нерегистровани]

А зашто Папа..

.. није организовао протесте када је запад напао и уништио Ирак, Сирију и Либију и са њима Хришћане у Ираку и Сирији који су били крем тог друштва (Асиријци у Ираку и Антиохијска црква у Сирији) и живели без проблема са муслиманима, једине две секуларне државе на блиском истоку су уништене а да тај Папа и Ватикан нису реаговали.

(среда, 23. јан 2019, 22:03) - Воронцов [нерегистровани]

Страх може бити реалан

Ако у мексику годишње гине 33000 људи онда каква је безбедност у тој држави и шта онда са собом носе они који из те државе прелазе у другу државу. или шта се преноси преко границе у другу државу.Дакле страх од таквих може бити веома реалан, а не лудило.

(среда, 23. јан 2019, 17:17) - anonymous [нерегистровани]

Migranti

nije trebalo dirat SADAMA,GADAFIJA i BASARA.ovako su napravili rat za duzi period.u juznoj americi su od nekada dobro stojecih zemalja napravili sirotinju.sada je sirotinja krenula u bogate zemlje.prelaze mediteran sa camcima,lamans preci ce i taj zid.glad.