"Мајкрософт" открио 104 хакерска напада, на мети и налози из Србије

Компанија "Мајкрософт" је саопштила да ће понудити нове услуге из области сајбер безбедности тржиштима у Европи, укључујући Немачку, Француску и Шпанију. Циљ је да се заштите потрошачи као и политички простор од хаковања.

"Мајкрософт" је недавно открио нападе у периоду између септембра и децембра прошле године, чије су мете били немачки Савет за спољну политику као и неколико институција и фондова.

Мете напада су били налози 104 особе у Белгији, Француској, Немачкој, Пољској, Румунији и Србији. Верује се да напади потичу од групе познате под именом "Стронцијум", наводи "Мајкрософт".

Нове услуге заштите биће понуђене и Шведској, Данској, Холандији, Финској, Естонији, Летонији, Литванији, Португалији и Словачкој.

Немачки званичници покушавају да оснаже сајбер безбедност уочи избора за Европски парламент у мају. Недавно се у тој земљи догодио масовни хакерски напад када је проглашен "сајбер аларм".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 20. феб 2019, 13:09) - Цвикераш из задње клупе [нерегистровани]

Логика се сама намеће

Хипотетичка ситуација - Мајкрософт тајно организује тимове хакера који врше нападе свуда по свету, ипак су они ти који најбоље познају слабости сопствених оперативних система, сервера, и чега већ све не. Кад дође до белаја,ето Мајкрософта који се појављује као спасилац који за "цијену ситница" нуди заштиту од напада. Ко неће да плати остаје без заштите и "заштите" и бива изложен на ветрометини. Није то непознат концепт у историји. Говоримо о великим парама. Говоримо стриктно хипотетички :)