Лавров: Запад на груб начин увлачи земље Балкана у НАТО

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров сматра да Запад на груб начин гура земље Балкана да постану чланице НАТО-а не осврћући се на народе ових држава.

"Запад наставља са својом дрском политиком увлачења овог региона у НАТО у потпуности игноришући људе у овим земљама, поред игнорисања лекције из историје или једноставне дипломатске љубазности", рекао је Сергеј Лавров, преноси Тас.

Лавров је на конференцији у Москви у част покојног амбасадора Русије у УН Виталија Чуркина такође нагласио да Русија већ дуго и упорно позива на "повратак на основне принципе међународних односа записаним у Повељи УН и документима ОЕБС-а, односно на – суверену једнакост држава, немешање у унутрашње послове, суздржавање од претњи или употребе силе и разрешење сукоба на миран начин".

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 20. феб 2019, 17:59) - srx [нерегистровани]

@slavko

NATO se predstavlja kao dio "slobodne Evrope", zasnovan na demokratskim principima. Vi sad to poredite sa SSSR-ovim paktom??? NATO se ponasa nasilno i koristi kao politicko oruzja SAD. Valjda je to i sama poenta izjave Lavrova! On, mozda niste primjetili, predstavlja Rusku Federaciju, a ne SSSR.

(среда, 20. феб 2019, 16:54) - Воронцов [нерегистровани]

Неки су то једва и дочекали

Зато су и рушили Југославију да могу што пре у НАТО .

(среда, 20. феб 2019, 13:51) - slavko [нерегистровани]

Varšavskom ugovoru

su svi rado pristupili.