Кратак спој могући узрок пожара у Нотр Даму

Истражитељи сматрају да је кратак спој највероватније изазвао пожар у катедрали Нотр Дам у Паризу, тврди неименовани званичник француске судске полиције.

Званичник, међутим, напомиње да, из безбедносних разлога, истражитељи и даље нису добили "зелено светло" за рад у катедрали и претрагу рушевина, пренео је АП.

Председник Француске Емануел Макрон најавио је раније петогодишњи план обнове Нотр Дама, за који су стручњаци рекли да је превише амбициозан, јер процењују да ће обнова катедрале трајати и до 15 година.

Премијер Француске Едуард Филип рекао је јуче да ће обнова Нотр Дама бити изузетно тешка.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 19. апр 2019, 08:29) - anonymous [нерегистровани]

"Kratak Spoj"

Kratak spoj moze da zapali stalu, ili magazu za seno i slamu, ali da zapali toliko celika i betona na toj visini , malo je neverovatno. Onakav pozar je moglo da izazove , samo benzin ili slicno ?

(четвртак, 18. апр 2019, 21:00) - Воронцов [нерегистровани]

Ватра најчешће уништи доказе

Зато је тешко утврдити узрок пожара. И онда је свима најлакше рећи како су то изазвале електричне инсталације. . А ко то може доказати пошто и електричне инсталације сагоре, а ако је струја долазила док је био пожар кратки спој је могао настати и у тренуцима када је пожар већ гутао објекат јер након сагоревања изолационих материјала може доћи и до кратког споја.

(четвртак, 18. апр 2019, 20:08) - anonymous [нерегистровани]

Money

ja cisto sumnjam da je kratak spoj, ovo su uradili ili muslimanske sluzbe ili Izrael i Amerika, neka se istrazi to.