Тинејџерка спаљена јер је пријавила наставника за злостављање

Девојку из Бангладеша која је пријавила свог наставника за сексуално узнемиравање вршњаци су посули керозином и запалили, а након пет дана она је преминула, наводи "Би-Би-Си".

Нусрат Џахан Рафи спаљена је две недеље након што је поднела пријаву у полицији, пренео је Би-Би-Си.

Како је Рафи навела, професор ју је позвао у своју канцеларију и додиривао је на непримеран начин. Рекла је и да је успела да побегне.

Њена храброст и смрт привукли су велику пажњу јавности у Бангладешу и указали на рањивост жртава сексуалног узнемиравања и злостављања у овој конзервативној земљи на југу Азије.

Нусрат (19) је била ученица Исламске школе у малом граду Фени, 160 километара јужно од Даке. Испричала је да ју је професор позвао у своју канцеларију и додиривао на непримерен начин, а додала је и да је успела да побегне, наводи Би-Би-Си.

Многе младе жене и девојке у Бангладешу радије крију своја искуства о злостављању или узнемиравању из страха да би их друштво или породице могли осудити. 

Нусрат је након напада отишла у полицијску станицу, где ју је полицајац снимио телефоном и она је поновила шта се догодило. Снимак је доспео на друштвене мреже, а професор је ухапшен након њене пријаве. Мештани су, међутим, након тога изашли на улице и позвали локалне званичнике да мушкарца ослободе.

Две недеље након читавог случаја, вршњаци из разреда намамили су Нусрат на кров школе под изговором да им је једна пријатељица претучена. Неколико ученика ју је опколило запретивши јој да мора да повуче пријаву против професора, а пошто је она то одбила, запалили су је, пренео је Индепендент.

Након њене смрти одржани су протести у више градова. Полиција је ухапсила 15 особа, а њих седам је учествовало у убиству.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(петак, 19. апр 2019, 18:11) - anonymous [нерегистровани]

Poredjenje

Ovi su gori od inkvizicije.

(петак, 19. апр 2019, 10:39) - Воронцов [нерегистровани]

Друштва "ужасних" вредности

Ко им је уопште усадио такве "вредности" у друштву?По тој глупој традицији жена нема никаква права и ово је пример да свако може жени да уради шта хоће па и да је живу запали само зато што је покушала да каже истину.То је отровно друштво.

(петак, 19. апр 2019, 10:27) - anonymous [нерегистровани]

@Tradicionalno društvo

Da li bi tako pricao da je u pitanju tvoja kcerka ili sestra?

(петак, 19. апр 2019, 10:16) - anonymous [нерегистровани]

Tradicionalno društvo 3

Ovdje se vidi da se radi o djelu koje je počinila jedna grupa ljudi. Nije država kriva. Zato ne generalizujte.
Pojedinci ne predstavljaju cijelu naciju ili vjeru.

(петак, 19. апр 2019, 10:07) - глас разума [нерегистровани]

Друга цивилизација

Ако се то из нашег угла гледано уопште може назвати цивилизацијом... Јер то што се десило тинејџерки у Бангладешу, је управо оно што се и Србији дешава задњих две-три деценије уназад. То је оно кад је жртва крива, јер само њено постојање нарушава ту лажну идилу и привид цивилизованог и високо моралног друштва. Да се одмах разумемо, немам ја проблем да прихватим да људи негде живе и по најзахтевнијим исламским принципима, али проблем јесте, када управо они највећи заговорници тих принципа, који требају онда бити и најморалнији и најчистији људи који другима дају пример, прекрше та начела, па да би себе опрали, прогањају и хушкају друге на своје жртве, наносећи им нове повреде и боли. То је та тзв. политика дуплих стандарда и лажног морала, која је и гора и опаснија по мени и од саме Содоме и Гоморе. Кад је неко само декларативно на папиру велики верник, духовно просвећен, а у стварном животу је заправо прљави мали перверзњак и болесни насилник, који се крије иза масе коју држи у сталном страху од себе и себи сличнима.

(петак, 19. апр 2019, 09:59) - anonymous [нерегистровани]

@Tradicionalno društvo

Ne pricaj gluposti. Ko u Srbiji zagovara spaljivanje djevojaka? Nije uopste za poredjenje. Ima tredicionalnih i "tradicionalnih" drustava, vrijednosti.

(петак, 19. апр 2019, 09:52) - Dora [нерегистровани]

U islamu

Je zena zasticena,bar tako kazu?

(петак, 19. апр 2019, 09:40) - anonymous [нерегистровани]

Banglades

treba im uvest sankcije pa ce brzo da se otrezne.

(петак, 19. апр 2019, 09:19) - DAN [нерегистровани]

Tradicionalno društvo

To je to tradicionalno društvo koji i neki iz Srbije zagovaraju ! Tamo je veliki prirodni priraštaj pa tvrde da je to sve uredu ! Molim objavite ! Koliko ima takvih mladih koji pobegnu u druge države (Evropa, Amerika, Australija) da ne bi isto prošli ?!