Ердоган прихвата пораз у Истанбулу? Позива на јединство

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган наводи да је време да земља превазиђе несугласице поводом резултата локалних избора, што је, како оцењује "Блумберг", најјаснији знак да би могао да буде спреман да се сагласи са поразом у Истанбулу.

Реџеп Тајип Ердоган наводи да земља мора да се фокусира на економију и безбедност и остави изборне дебате иза себе.

"Морамо да се фокусирамо на главну агенду, првенствено на економију и безбедност, и да оставимо изборне дебате иза себе", навео је Ердоган у низу постова на Твитеру, неколико сати након што је имао кратак састанак са опозиционим лидером Екремом Имамоглуом, новоизабраним градоначелником Истанбула.

Турска би, према речима Ердогана, уместо да се бави изборним резултатима, требало да се фокусира на то да на најбољи начин искористи следећих четири и по година, без избора.

"Време је да се рукујемо, загрлимо једни друге и оснажимо наше јединство", рекао је турски председник.

Владајућа Ердоганова Странка права и правде тражила је поништавање резултата избора у Истанбулу, тврдећи да је било нерегуларности. О тим захтевима Врховна изборна комисија одлучиваће у понедељак.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 19. апр 2019, 23:27) - anonymous [нерегистровани]

@ Sad odjednom

Sigurno se ne raduje Erdogan porazom njegove stranke u Istanbulu (mada je upitna ta pobjeda opozicije) ali Erdogan je pametan lider i ne zeli djeliti narod Turske jedni protiv drugih kako su to ocekivali neki sa zapada da ce biti za vrijeme ovih lokalnih izbora i posle izbora.Na svaki nacin neprijatelji Turske pokusavaju da zavade Turke jer se jedino tako mogu pobijediti ali im nikako ne uspjeva jer Turska ima na celu pametnog lidera.

(петак, 19. апр 2019, 21:27) - anonymous [нерегистровани]

Sad odjednom

Jos ce ispasti da se raduje porazu.

(петак, 19. апр 2019, 20:52) - anonymous [нерегистровани]

obavili razgovor

Erdogan i Ekrem (novi gradonacelnik Istanbula). Znaci Ekrem je pao na kolenima i prihvatio sve od Erdogana, inace Erdogan se ne bi obratio javnosti ovakvom izjavom. Nije iskljuceno ni ujedinenje te dvije najace stranke u Turskoj.

(петак, 19. апр 2019, 20:26) - anonymous [нерегистровани]

Kod svih

Tako to krece.Izgubi se vazno uporiste,a posle lancano. Istorija je to pokazala,a ne ja.