Светски лидери осудили напад у Шри Ланки, оштро казнити одговорне

Светски лидери осудили су нападе у Шри Ланки називајући их "ужасним кукавичким терористичким нападима". Руски председник Владимир Путин наводи да треба оштро казнити терористе који су осмислили и извели нападе. Потресени смо и забринути написао је аустријски канцелар Себастијан Курц на "Твитеру". Са ужасом и жалошћу примили смо вест о нападима, поручио је Шеф Комисије ЕУ Жан Клод Јункер.

Руски председник Владимир Путин наводи да "треба оштро казнити терористе који су осмислили и извели ове ужасне нападе".

Британска премијерка Тереза Меј осудила је нападе и упутила саучешће народу Шри Ланке.

Немачки председник Франк Валтер Штајнмајер написао је у поруци председнику Шри Ланке да је "ужаснут кукавичким терористичким нападима".

Аустријски канцелар Себастијан Курц написао је на Твитеру да је "дубоко потресен и забринут подмуклим терористички нападима", јавио је АП.

Шеф Комисије ЕУ Жан Клод Јункер изјавио је да је са "ужасом и жалошћу" примио вести о нападима у Шри Ланки.

Најмање 189 особа је погинуло, а више од 560 је повређено у бомбашким нападима на три католичке цркве и три луксузна хотела у Шри Ланки.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 21. апр 2019, 14:37) - Воронцов [нерегистровани]

Људска врста је веома поремећена

Ко ће извршити такве злочиначке нападе него људи надахнути мржњом према припадницима других религија у овом случају према хришћанима. Да ли таква злодела могу спадати у људски разум или су ипак доказ дубоке менталне поремећености људске врсте где је човек толико опасан за другог човека.