Туча посланика у авганистанском парламенту

Посланици у авганистанском парламенту посвађали су се око именовања новог председника, на првом заседању Скупштине од избора прошле године, јавља "Ројтерс".

Туча је избила између присталица и противника бизнисмена Мир Рахман Рахманија који се кандидовао за председника Парламента.

Рахмани се кандидовао за председника парламента који има 247 места, али је изгубио већину за једно место, што је довело до сукоба његових присталица, које су га прогласили победником, и противника, који су рекли да није обезбедио потребна 124 гласа, јавља Ројтерс.

"Никада нећемо прихватити Рахманија као новог председника парламента. Мора да се понове избори са новим кандидатима", рекла је Мариам Сама, законодавац из Кабула. 

Са друге стране Нахид Фарид, законодавац из Херата који подржава Рахманија наводи да је он за њега нови председник парламента.

"Он је осигурао већину гласова и један глас није проблем, па је он наш нови председник", рекао је Фарид, преноси Ројтерс

Видео снимак који је више пута подељен на друштвеним мрежама показује тучу међу посланицима, док се види како чланови парламента блокирају седиште председника и позивају на поновно гласање.

Рахмани је отац Аџмала Рахманија, богатог бизнисмена који је постао познат као "Оклопни Аџмал" након што је продавао непробојна возила кабулској елити.

број коментара 0 Пошаљи коментар