Меркелова "није била упозната" са песмама на скупу у Загребу

Из кабинета немачке канцеларке Ангеле Меркел, која је присуствовала предизборном скупу ХДЗ-а и ЕПП-а на којем je пуштeнa песмa Марка Перковића Томпсона, тврде да она није била упозната са песмама, као ни са њиховим садржајем.

Загребачка телевизија Н1 затражила је став Меркелове о њеном присуству на скупу на којем je пуштeнa Томпсоновa песмa, а портпарол њеног кабинета каже да она "није била упозната са песмама које ће бити пуштане током страначког скупа у Загребу, као ни са садржајем тих песама".

"Канцеларка Меркел је током своје посете Загребу јасно изразила став у којем се супротставља национализму", навео је портпарол, пренела је Н1.

Меркелова је прошлог викенда у Загребу присуствовала предизборном скупу ХДЗ-а и Европске народне партије, на којем је пуштена песма Марка Перковића Томпсона, певача који у својим песмама глорификује усташтво.

Порука Меркелове да се супротставља национализму и Томпсонова песма попут "Лијепа ли си", изазвали су многе полемике у хрватском друштву, али и немачкој јавности, с обзиром на то да је реч о певачу чији наступи су у више наврата били забрањивани и у Немачкој.

Иначе, Меркелова је на загребачком скупу у хали "Цибона" поручила да је национализам противник који, како је рекла, жели да уништи Европу.

"Наше вредности су то што можемо бити поносни на своју земљу – патриотизам и ЕУ нису у супротности", истакла је немачка канцеларка.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 23. мај 2019, 06:06) - anonymous [нерегистровани]

Ne

Ako nije upoznata sa protokolom onda....A Blajburg nije ni sponenula.A Srbiju i Rusiju neprekidno napada ,prava licemerka . Dušan

(среда, 22. мај 2019, 17:24) - milan lala [нерегистровани]

Foliranje - Merkel

Ona kao satro nije znala ko su ti postovaoci "Blaburga" kod kojih dolazi i nisu je navodno njeni iz orgnizacije poste upoznali sa protokolom i pesmama koje ce se pevati u njenom prisustvu . A u Nemackoj "ne znaju " koje ustasa tomson i proustasko ponasanje vlasti u Hrvatskoj . Teska je sramota kao je vesela bila uz ustasku muziku.

(среда, 22. мај 2019, 15:07) - anonymous [нерегистровани]

Ma da

Svi ste mi vi neinformisani kad je nešto čega treba da se stidite...
Još malo pa nećete znati ni ko je bio Hitler, tamo neki propali "moler" iz Austrije...

(среда, 22. мај 2019, 15:06) - milan [нерегистровани]

Merklova!

Za tako visokog gosta, kao što je uistinu poštovana
gospođa Merkel, mora se unapred znati dali će njenu
posetu pozdraviti neke partiznaske,ustaške,fašističke,
nacionalističke... melodije.

Ako se ko mora crveniti u obrazu, onda svakako to
nije poštovana gospđa Merkel.

(среда, 22. мај 2019, 14:56) - anonymous [нерегистровани]

Kada bi ja imao makar 50 godina manje, ja bi njima sve verovao, a......

........ovako, to je vec malo - teze! Oni verovatno pojma nemaju ni o "Danke Dojcland", kao ni o cvecu, koje je bacano pod tenkove - 1941 godine!!!