Британски "тајфуни" поново пресрели руске "сухоје" над Балтиком

Британско краљевско ваздухопловство (РАФ) саопштило је да су два њихова авиона распоређена у Естонији у два наврата у последњих неколико дана пресрела руске авионе.

РАФ је саопштио да је од преузимања мисије чувања балтичког ваздушног простора у мају до данас било укупно осам пресретања руских авиона, пренео је АП.

Британски авиони типа "јурофајтер тајфуни" су подигнути у петак, када су пресрели руске борбене авионе Су-30, а прелетали су, наводи се, и руски војни транспортни брод који је пратио авионе преко Балтичког мора.

У суботу, британски авиони су пресрели руски Су-30 и транспортни авион Ил-76, који су кренули северно од руске области Каљинграда према естонском и финском ваздушном простору.

Британски авиони су, како се наводи, пратили руске током 15 минута пре него што су их предали одговорности финским авионима на граници ваздушног простора.

Руско министарство одбране је током викенда саопштило да је руска балтичка флота надгледала заједничку вежбу НАТО "Балтопс 2019"

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 18. јун 2019, 18:50) - anonymous [нерегистровани]

Jel to pre?

Ili nakon što su Suhoji presreli američke bombardere?

(понедељак, 17. јун 2019, 22:33) - anonymous [нерегистровани]

Jeee, ima tamo negde u Tihom oceanu

neki mali otocic, moracete nebo mu sacuvati, jer Rusi nameravaju malo prosetati Tihim.

(понедељак, 17. јун 2019, 22:26) - anonymous [нерегистровани]

Uh bree

Sad sigurno svi mirno spavaju tamo. Stigo krilati Džejms Bond da ih čuva. A Rusi se prestrašili pa pobegli do Urala...bolje pogledajte u kabini tih Tajfuna, da ne bude Mister Bin u nekom od njih...