Јак земљотрес погодио Јапан, на мети цунамија острво Авашима

Округ Јамагата на североистоку Јапанапогодио је земљотрес јачине 6,7 јединица Рихтера. Након што је издато упозорење од цунамија, први талас је погодио обалу острва Авашима, саопштила је јапанска метеоролошка служба.

Талас је погодио и обалу Сакате која се налази у округу Јамагата, али за сада нема података о већој материјалној штети, преноси агенција Кјодо.

Земљотрес се догодио око 22.20 сати по локалном времену, на дубини од око 14 километара, а како су поједини становници рекли никада нису осетили толико јак земљотрес.

Секретаријат за нуклеарне регулативе саопштио је да нису уочене абнормалности у нуклеарном комплексу Кашивазаки Карива, који се налази у том округу и чијх седам јединица није у функцију од 2012. године.

Шеф кабинета јапанског премијера Шинзо Абеа, Јошхиде Суга рекао је на ванредној конференцји за новинаре да нема податке да је било проблема на некој нуклеарки у Јапану.

Због земљотреса, који се сматра једним од јачих, будући да је у Јапану скала за земљотресе до 7, без струје је остало скоро 10.000 домаћинастава у два округа, док је железнички саобраћај обустављен у окрузима Јамагата, Акита и Џоецу.

број коментара 0 Пошаљи коментар