У Епштајновом сефу лажни саудијски пасош, кеш и дијаманти

Амерички тужиоци су саопштили да су претресом кућног сефа финансијера Џефрија Епштајна, оптуженог за сексуално злостављање малолетних девојака, пронађени лажни саудијски пасош, гомила новца и десетине дијаманата.

Помоћник америчког тужиоца Алекс Розмилер открио је, на рочишту о утврђивању евентуалне кауције за Епштајна, да је пасош издат осамдесетих година са Епштајновом фотографијом, али на друго име.

Такође, тужиоци су поменули мистериозни недостатак финансијских података.

Они су раније навели да су федерални агенти пронашли низ голишавих фотографија током рације у Епштајновој кући након његовог хапшења.

Тужиоци су нагласили да Епштајн мора да остане у притвору због опасности од бега, указујући на богатство и везе које оптужени има у инострансву.

Судија Ричард Бирмен изјавио је раније данас да ће вероватно одлучити у четвртак да ли ће Епштајн бити ослобођен и чекати суђење у кућном притвору у својој кући на Менхетну.

На данашњем рочишту, амерички окружни судија Бирмен рекао је да ће вероватно објавити своју одлуку 18. јула у 9.30, рекавши да му је потребно више времена да проучи материјале који су достављени, пренео је Ројтерс.

Епштајн (66) се изјаснио да није крив и сада се налази у затвору у доњем Менхетну.

број коментара 0 Пошаљи коментар