Амерички конгресмени упозоравају Џонсона

Група америчких конгресмена упутила је писмо британском премијеру Борису Џонсону у којем упозорава да ће било какав трговински споразум са САД бити "мало вероватан" ако ослаби историјски Споразум из Белфаста.

Тим споразумом британских и ирских власти Северној Ирској дата је шира аутономија у оквиру Уједињеног Краљевства, а Републици Ирској могућност да износи своје ставове у вези са овим ентитетом и острвом.

Група пријатељи Ирске у Конгресу која промовише мир и помирење у Северној Ирској, у писму је изразила забринутост због напора Британије да напусти ЕУ што би потенцијално резултирало "тврдом" границом између Северне Ирске и Републике Ирске, преноси АП.

У писму се напомиње да је Америка гарант споразума и додаје да би "свако слабљење Споразума или претња невидљивој граници дугој 500 километара изгледе за будући трговински споразум Лондона и Вашингтона учинили крајње невероватним".

Амерички конгресмени упозоравају да је мировни процес "још увек крхак и да треба да се негује".

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 23. авг 2019, 07:40) - Kratka pamet [нерегистровани]

Da pojasnimo nešto

Kao prvo...ne brkajte irce sa škotlanđanima. To su škotlanđani i dan danas kičma britanske kopnene vojske, ne irci. Naprotiv, irci nisu bili nikad baš oduševljeni da za engleze ratuju, čak toliko da su za vreme drugog svetskog rata simpatizirali sa nacističkom Nemačkom nebi li prkosili englezima.
Kao drugo, uticaj ne znači da mora obavezno da imaš čoveka na vrhu. Al pogledajte gde ih sve tamo ima, na drugom i trećem ešelonu. Ima ih dosta da odbrane svoje interese.

(четвртак, 22. авг 2019, 23:21) - anonymous [нерегистровани]

@Kratka pamet

Далеко је већи утицај масона, Јевреја и наких других тајних организација.
Ирци су увек били Енглеска пешадија у освајању колонија.

(четвртак, 22. авг 2019, 23:18) - anonymous [нерегистровани]

@Kratka pamet

Толико је велики утицај Ираца у Америци да је први и једини католички Председник Америке био Кенеди, и њега су убили, па брата му.
Ово је само мања група конгресмена (лоби) и то је њихово приватно мишљење а не званичан став њихове администрације.

(четвртак, 22. авг 2019, 18:58) - anonymous [нерегистровани]

Krhak mirovni sporazum

A da li je Amerika ikada bila umešana u neki čvrst mirovni sporazum? Gde su se oni umešali situacija je ostala napeta kao i do tada, a Amerika je raspaljivala vatru prema sopstvenim potrebama (za vladanje svetom).

(четвртак, 22. авг 2019, 14:11) - anonymous [нерегистровани]

Kratka pamet

Zaboravio Džonson koliki je uticaj Iraca u Americi...