Амбициозни планови "Боинга", желе сваки месец да праве 57 авиона типа 737

Америчка компанија "Боинг" обавестила је своје добављаче да ће од фебруара 2020. године наставити да производи свој најпродаванији модел "737" и то по 57 авиона месечно.

Неименовани извори су рекли Ројтерсу да је "Боинг" својим добављачима пренео да планира да до јуна 2020. повећа производњу на рекордних 57 авиона типа 737 месечно.

Према речима тих извора, "Боинг" је на састанку 30. јула обавестио својих више од 100 добављача да ови планови ипак зависе од одлуке власти о томе да ли ће, како се очекује, проблематичним моделима "737 макс" издати дозволу да поново могу да лете у последњем кварталу 2019.

Акције "Боинга", највећег америчког извозника са око 145.000 запослених, порасле су за 4,5 процената, на 355,18 америчких долара по акцији, преноси Ројтерс.

Британска агенција подсећа да у својој фабрици у Сијетлу, поред најновијих модела "737 макс", "Боинг" у мањем броју производи и раније типове 737, као и војне варијанте овог бестселера у цивилној авијацији.

Један од извора Ројтерса изразио је, међутим, скепсу када је у питању датум који "Боинг" планира за наставак производње модела 737, с обзиром на изузетно строг надзор које су америчке и међународне власти у цивилној авијацији увеле за моделе "737 макс" после фаталних несрећа летелица тог типа у Етиопији и Индонезији.

Ројтерс, такође, подсећа да нема никаквих гаранција о томе када би великом броју "боинга 737 макс", приземљених широм света после поменутих фаталних несрећа, могла да буде издата дозвола да поново лете.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 23. авг 2019, 09:21) - anonymous [нерегистровани]

A sta je sa zagadjenjem zivotne sredine?

A sta je sa zagadjenjem zivotne sredine?
Planeta ce i nestati ali vazno je da su kapitalisti profitirali!?
Kapitalista na samrti pita da li smo nesto zaradili danas? Najblizi odgovaraju, da. Kapitalista komentarise, znaci bice ovo jos jedan uspesan dan.