Волстрит џорнал: Трамп притискао Зеленског да истражи Бајденовог сина

Амерички председник Доналд Трамп више пута је вршио притисак на украјинског председника Владимира Зеленског да истражи сина демократског председничког кандидата Џоа Бајдена, објавио је Волстрит џорнал позивајући се на људе који су упознати са материјом. Трамп је у обраћању новинарима рекао да "није важно о чему су причали".

У телефонском разговору из јула, Доналд Трамп је напоменуо Владимиру Зеленском око осам пута да на истрази ради са личним адвокатом америчког председника Рудијем Ђулијанијем, пише Волстрит џорнал.

Међутим, Трамп је одбио да каже новинарима да ли је са Зеленским разговарао о Бајдену или његовој породици, али је рекао да би "неко требало да надгледа" бившег потпредседника.

Трамп је затим истакао наводе да је Бајден, док је био потпредседник САД, непримерено вршио притисак на Украјину да отпусти тужиоца који је истраживао његовог сина, додајући да новинари треба да истрају у том случају.

Трампов разговор са Зеленским истражују демократе, који испитују да ли су Трамп и Ђулијани покушали да манипулишу украјинском владом у помагању Трамповој предизборној кампањи тражећи информације које би могле бити штетне за Бајдена, његовог противкандидата за председника САД.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 21. сеп 2019, 10:30) - anonymous [нерегистровани]

Demokrade

Demokrate ne istražuju zašto je Bajden pritiskao Ukrajince da otpuste tužioca koji je istraživao njegovog sina već da li je Tramp pokušao da dobije te informacije.

Znači da je Tramp u potpunosti u pravu, prljavi su do zla boga.

(субота, 21. сеп 2019, 08:46) - anonymous [нерегистровани]

Sta je tu problematicno?

Ukrajina i sama treba to da istrazi, a ne da je neko "pritiska". Ako ju je neko pritiskao to je prethodna americka administracija koja je sprovela krvoprolice i Majdan.