Ирак, војска САД нема дозволу да остане

Америчке трупе које напуштају Сирију и иду у суседни Ирак, немају дозволу да остану у тој земљи и моћи ће само да прођу, саопштила је ирачка војска.

"Они су то разумели и појасниће то за неколико сати", рекао је званичник ирачке војске који је инсистирао на анонимности, преноси АП.

Саопштење ирачке војске уследило је након што је амерички министар одбране Марк Еспер рекао да ће све америчке трупе из Сирије да се повуку у Ирак, одакле ће руководити операцијама против такозване Исламске државе у региону Блиског истока.

Еспер је казао да намерава да разговара са ирачким лидерима како би договорили детаље о повлачењу америчких трупа из Сирије у Ирак.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 22. окт 2019, 23:18) - anonymous [нерегистровани]

Samo polako,otice oni sami....

Kako stvari,na svjetskom trzistu,stoje americke robe su sve manje konkurentne u odnosu na azijske i evropske sto ce za posljedicu imati slabljenje americke privrede,sve manje novca u budzetu a time i smanjenje americke vojne moci.Predsjednik Tramp je neki rekao da je rat u Siriji vrlo skup za SAD,a i nepotreban i zato su se i povukli.Treba samo sacekati da se iz istih razloga pocnu povlaciti i iz ostalih destinacija,tako da ih nece trebati silom tjerati.

(уторак, 22. окт 2019, 21:24) - anonymous [нерегистровани]

kakva iracka vojska i jadi njihovi

kompletan Irak je rasparcan i pljacka sta ko stigne a vojska je podeljena.