Испаљене ракете на Израел неколико сати након договореног прекида ватре

Израелска војска саопштила је да су дводневни сукоби у Гази окончани и потврдила прекид ватре, који је у четвртак рано ујутру објавила екстремистичка група Исламистички џихад. Међутим, неколико сати после договореног прекида ватре, испаљено је најмање пет ракета из Газе на Израел.

Портпарол израелске војске Авичај Адрае је на Твитеру објавио да је операција окончана и да се на мети Израела нашло 25 екстремиста из Газе, већином припадника Исламистичког џихада.

Претходно је Исламистички џихад саопштио да је постигнут прекид ватре како би се окончале дводневне тешке борбе са Израелом.

У сукобима су погинула најмање 34 Палестинаца, укључујући три жене и осморо деце, а делови Израела били потпуно паралисани, наводи АП.

Портпарол Мусаб ел-Берим је рекао да је договор уз посредовање Египта ступио на снагу јутрос у 05:30 сати по локалном времену, преноси АП. Ипак, недуго након тога, сирене су се огласиле у Појасу Газе и испаљено је најмање пет ракета на Изралел.

Борбе су избиле рано у уторак након што је Израел убио вишег команданта екстремистичке групе.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 15. нов 2019, 11:07) - anonymous [нерегистровани]

Ima samo jedno rešenje tamo

Da gospoda Izraelci izvole da se povuku sa okupiranih teritorija. Svih okupiranih teritorija. I onda će biti veće šanse za mir.