Трамп: Ким зна да ми предстоје избори, не мислим да жели да се меша

Амбасадор Северне Кореје у Уједињеним нацијама Ким Сонг рекао је да денуклеаризација није на преговарачком столу са САД и да дуги преговори са Вашингтоном нису потребни. Амерички председник Доналд Трамп поручио "да ће видети" и да не мисли да ће Ким утицати на предстојеће председничке изборе.

"Више нам нису потребни дуги преговори са САД, јер денуклеаризација није на дневном реду разговора", рекао је Ким Сонг, преноси Ројтерс.

Сонг је оценио и да "суштински" дијалог који траже САД представља "само трик" да се добије на времену што је у складу са америчком политичком агендом.

Амерички председник Доналд Трамп је одговорио "да ће видети" и да не мисли да ће председник Северне Кореје Ким Џонг Ун утицати на предстојеће председничке изборе у Сједињеним Државама.

"Он зна да ми предстоје избори. Не мислим да он жели да се меша у то, али мораћемо да видимо. Мислим да би он волео да види да се нешто догоди. Однос је веома добар, али постоји мало непријатељства, то се не доводи у питање", рекао је председник САД Доналд Трамп.

Амерички председник је навео да би био изненађен уколико би се Северна Кореја понашала непријатељски.

број коментара 0 Пошаљи коментар