САД траже од Британије да преиспитају одлуку "Хуавеја" да гради 5Г мрежу

Сједињене Државе позвале су Британију да поново размотри своју одлуку да дозволи кинеској компанији "Хуавеј" да гради 5Г мрежу. Постоји и шанса да се Уједињено Краљевство преиспита ову одлуку, рекао је амерички државни секретар Мајк Помпео.

Амерички државни секретар Мајк Помпео долази у Британију да "потврди специјалне везе" са Лондоном. 

"Постоји и шанса да се Уједињено Краљевство преиспита ову одлуку", рекао је амерички државни секретар Мајк Помпео на путу за Лондон. Помпео би требало да стигне у Лондон данас касно после подне, преноси Ројтерс.

Сједињене Државе сматрају да тиме што ће Британија дозволити "Хуавеју" да учествује у изградњу 5Г мреже, значи и да ће отворити врата кинеској страни, која би могла да шпијунира и изводи сајбер-нападе.

"Наш поглед на Хуавеј је да стављање у систем ствара стварни ризик", рекао је Помпео, додавши да је то то утицај кинеске Комунистичке партије са законским захтевом да се предају информације кинеској заједници. 

"Хуавеј", највећи светски произвођач телекомуникационе опреме, тврди да САД желе да спрече њихов раст и да због тога ниједна америчка компанија не би могла да понуди исти асортиман технологије и конкурентност цена.

 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 31. јан 2020, 10:37) - anonymous [нерегистровани]

ha

Pa-pa-paranoja...

(среда, 29. јан 2020, 18:42) - Carko [нерегистровани]

hello?

Da, postoji mogucnost da Kineska vlada spijunira strane drzave, a to sto je Snouden raskrinkao amerikance pre par godina u nevidjenom skandalu gde su smpijunirali sve saveznike i telefon Angele Merkel, ali to nije bitno, amerikanci su uzvisen narod koji radi na strani dobra... svi ostali su losi