Други дан мећава блокира Британију

Снег и лед, други дан, блокирају авиосаобраћај и школе у Британији. Висина снежног покривача до 30 центиметара. Хладан талас који је стигао из Русије и захватио Британију, најгори у последњих 18 година.

Авиосаобраћај и школе широм Британије блокирани су и данас, други дан за редом, услед обилних снежних падавина и ледене ноћи.

Британска националана метеоролошка служба саопштила је, да је хладан талас који је дошао из Русије и захватио Велику Британију најгори у последњих 18 година.

У неким деловима Енглеске висина снежног покривача је између 20 и 30 центиметара.

Из аеродромских комапнија поручују да је "Хитроу" отворен, али ће многи летови бити одложени или отказани. Из метеоролошке службе упозоравају мотоциклисте да су путеви залеђени.

Стручњаци процењују да око 6,4 милиона људи јуче није отишло на посао због хаоса у саобраћају, подвлачећи да би то британској економији могло да донесе губитак од 1,7 милијарди долара.

Мећава је јуче у Великој Британији блокирала авио, железнички и друмски саобраћај. Отказано је више од 250 летова на "Хитроу", најпрометнијем међународном аеродрому.

У Лондону су сви аутобуси, који просечно превезу шест милиона људи дневно, били повучени са улица због "лошег времена и опасности на путу", док су проблеми забележени на 10 од 11 линија подземне железнице.

Ова зима је најхладнија у Великој Бритранији у последњих десет година, а најновији талас хладног времена потрајаће још неколико дана.

број коментара 0 Пошаљи коментар