Експлозија у Шри Ланци

Најмање 60 људи погинуло на истоку Шри Ланке у "случајној" експлозији контејнера са експлозивом за реновирање путева, саопштила полиција те земље. Жртве углавном полицијаци из оближње полицијске станице.

На истоку Шри Ланке, у граду Батикалоа, у близини полицијске станице погинуло најмање 60 људи у великој експлозији за коју војни и полицијски извори кажу да се догодила случајно, јавила је агенција Ројтерс. Жртве експлозије су претежно полицијаци из оближње полицијске станице.

Према изјавама војних и полицијских званичника, још се утврђује права локација експлозије. Једни кажу да се догодила у полицијском депоу, а други да је експлодирао контејнер са експлозивом намењеним градњи путева.

Агенција АП преноси изјаву портпапрола снага безбедности Лакшмана Хулугале који тврди да је случајно експлодирао контејнер с експлозивом који је за потребе реконструкције путева превозила једна фирма из Кине.

Хулугала је навео да је погинуло најмање 20 људи и да међу њима има и двоје кинеских држављана.

Полицијска станица је претрпела значајну штету, рекли су представници полиције.

Влада Шри Ланке је у тој зони, коју су до прошле године под контролом држали побуњеници, кренула да обнавља друмове и другу инфраструктуру.

број коментара 0 Пошаљи коментар