Тешке зиме због Ла Ниње

Ла Ниња, или мала девојчица, главни је разлог екстремних временских прилика које су задесиле читав свет. Најтежи временски услови очекују се у децембру и јануару.

Климатско-атмосферски феномен Ла Ниња који настаје на сваких пет година и, одговоран је за екстремне временске услове широм света, а најгори се очекују у децембру и јануару, пише Тајмс.

Британија се смрзава, Аустралија је погођена поплавама, а Јужна Америка и северозапад Сједњених Америчких Држава пате од суше.

Разлог ових дешавања је Ла Ниња, феномен који настаје у тропском делу Тихог океана, тропска мора се хладе и стварају хаос у временским приликама широм света.

Ла Ниња, чија је активност почела у јулу, сматра се одговорном за неуобичајено јаке урагане у централној Америци ове године, као и за катастрофалне поплаве у Пакистану, пише лист.

Последице ће вероватно бити екстремне широм света, поготову имајући у виду да је температура површине мора већ пала за 1,6 степени, што је много више од уобичајеног пада.

Британски дневник додаје да се најгоре временске прилике очекују у децембру и јануару.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 28. нов 2010, 13:15) - anonymous [нерегистровани]

El Ninjo - La Ninja

El Ninjo i La Ninja su dva različita fenomena,sa suprotnim efektima.Upravo zbog toga se La Ninja često naziva i anti-El Ninjo.Dok u nekim delovima sveta La Ninja izaziva sušu,na tim istim podrucjima El Ninjo donosi velike padavine,poplave,itd.

(недеља, 28. нов 2010, 09:33) - Djole [нерегистровани]

El ninjo

Ma kakav El ninjo ,zaslužan je Britis Petroleum i njihove naftne mrlje i potoci koji su pomerili na dnu okeana strujenja tople vode tj prirodni klima uredjaj se pokvario ,na stranim sajtovima ima daleko bolje objasnjenje i satelitski snimci protoka tih struja koji su sacinjeni toplotnima radarom pre pojavljivanja ilivanja busotine i posle nje.

(недеља, 28. нов 2010, 09:12) - anonymous [нерегистровани]

Gde je sada "globalno zagrevanje"?

Ako je zagrevanje globalno onda je logično da i zime budu toplije, što eto, na njihovu žalost nije slučaj.

Vrte piriču onako kako im odgovara. Globalno zagrevanje je izmišljotina za zarađivanje para na emisiji CO2. A za ovaj En Nino će isto da uskoro izmisle neku priču kako bi se namlatili para na strahu naroda od "ekstremnog vremena".