Теретни авион пао у Карачи

У удесу теретног авиона, који се срушио на стамбени комплекс у Карачију непосредно по полетању, погинуло свих осам чланова посаде.

Мали теретни авион, са осам путника, срушио се у густо насељену област највећег пакистанског града Карачију. Најмање једна особа на земљи је повређена. Око 20 кућа је оштећено или уништено, од којих је већина била у изградњи. Према изјавама очевидаца, један од мотора теретног авиона се запалио пре удеса.

Министар здравља Сагир Ахмед изјавио је Ројтерсу да су пронађена три тела, а према извештају телевизије Експрес 24/7, погинуло је 11 људи.

Авион се срушио на комплекс кућа за морнаричке официре, а на место несреће стигли су ватрогасци и хитна помоћ. На само неколико стотина метара од места несреће налази се густо насељен комплекс зграда.

Портпарол ваздухопловних власти Первес Џорџ саопштио је да је теретни авион, руске производње, летео за Судан, када се срушио два минута после полетања.

Према извештају локане телевизијие, у питању је авион Ил-89, вишенаменски теретни авион, који се често користи за транспорт хуманитарне помоћи у земље у развоју, као и другог великог терета.

То је трећа авионска несрећа у Пакистану за мање од пет месеци. У Карачију је почетком месеца 21 особа погинула када се мали путнички авион срушио, такође, убрзо по полетању.

У авионској несрећи код Исламабада у јулу погинула су сва 152 путника и чланова посаде, јављају агенције.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(недеља, 28. нов 2010, 12:53) - Marcos [нерегистровани]

Marcos

Prema nekim stranim agencijama, radi se o avionu gruzijske kompanije "Sun Way", a među članovima posade je jedan ruski državljanin.

(недеља, 28. нов 2010, 12:14) - King 7 [нерегистровани]

Sta sa Rusima?

Opet zlonamerni komentari u vezi Ruskih aviona. Dok su zadnjih godina ubedljivi sampioni svih nezgoda bili Airbus avioni cutali ste, cim padne Ruski odmah dreka.

(недеља, 28. нов 2010, 12:00) - anonymous [нерегистровани]

rusi

Pa Rusi su krivi i za katastrofalne poplave u Pakistan

(недеља, 28. нов 2010, 10:18) - anonymous [нерегистровани]

Rusi ???

ruski avioni su najbolji
verovatno serviseri tih aviona na aerodromu nisu obavili posao kako treba

(недеља, 28. нов 2010, 09:44) - anonymous [нерегистровани]

...

Шта значи ово ''опет ти Руси''?

(недеља, 28. нов 2010, 03:27) - anonymous [нерегистровани]

Opet Rusi!?

Pa ovo je previse! Da li u tih Rusa ista radi kako treba???