Експлозије у Ирану

У експлозији две бомбе, у Техерану погинуо професор нуклеарне физике, а још три особе су рањене. За сада нико није преузео одговорност. Иран за напад оптужује обавештајне службе Израела и САД.

У иранском главном граду Техерану одјекнуле су две експлозије у којима је, према првим информацијама, погинуо један универзитетски професор, а рањене су још три особе.

Иранска телевизија Ал Алам на арапском језику јавила је да су погинули професор и још једна рањена особа, по професији нуклеарни физичари, пренела је агенције Ројтерс.

Телевизија је прецизирала да је погинуо Маџид Шахријари, док је његова жена рањена, као и да су рањени Ферејдоун Абаси и његова жена.

Експлозивне направе биле су подметнуте под аутомобиле.

Ирански министар унутрашњих послова, Мостафа Мохамад Наџар оптужио је израелску и америчку обавештајну службу, Мосад и ЦИА, да су заслужени за јутрошње нападе на иранске научнике.

"Овај очајнички терористички акт показује њихову слабост и инфериорност њихове ситуације", рекао је ирански министар.

Канцеларија иранског председника Махмуда Ахмадинеџада оптужила је, како се наводи у саопштењу, ционистички режим да стоји иза јутрошњих напада.

"Шаријаријева крв дискредитује носиоце демократије и људских права и уништава репутацију терористичких циониста и њихових арогантних заштитника", додаје се у саопштењу из Ахмадинеџадове канцеларије.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 30. нов 2010, 01:21) - Светозар [нерегистровани]

убиства

Циа и Мосад овим неће ништа постићи.Само ће себи нашкодити.Иран ће остале професоре заштити и држати их ко мало воде на длану.А на дугорочном плану већ надзирем слику: Следеће године уместо планираних 500 студената нуклеарне физике,на универзитетима у Ирану уписаће се њих хиљаду.....

(понедељак, 29. нов 2010, 10:58) - anonymous [нерегистровани]

Niko nije preuzeo odgovornost

Niko nije preuzeo odgovornost ali se zna da iza ovoga stoji niko drugi do MOSAD i CIA.

(понедељак, 29. нов 2010, 10:31) - Nesha [нерегистровани]

Lista za odstrel

iranskih nuklearnih fizicara izgleda. Prljavi pokusaji da se zaustavi iranski nuklearni program.