Умерен саобраћај, путеви проходни

Саобраћај је јутрос умереног интензитета, а са извесним изменама у његовом одвијању треба рачунати на деоницама где путари последњих дана интензивно раде на поправци новонасталих оштећења после зимског периода, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Лепо време и нагли пораст дневних температура омогућавају бољу проходност путева, међутим, отапање снега у планинским пределима представља нову опасност од изливања бујичних потока који наносе земљу по путу.

Не треба занемарити ни влажан коловоз због могуће поледице током ноћи и јутра када су температуре ниже од дневних. 

Возачима се зато препуручује да, и поред повољних временских прилика, буду пажљиви у вожњи, посебно на местима где се прелази са сувог на мокар коловоз, као и на путевима који воде кроз стенске усеке и клисуре јер су као последица оваквих наглих промене времена, чести одрони.

Према последњим информацијама добијених од Јавног предузећа "Путеви Србије", нема задржавања на наплатним станицама.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима задржавања су до 30 минута.

Задржавања за теретна возила на граничном прелазу "Хоргош" су 90 минута. Често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске, тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на нашим граничним прелазима.

број коментара 0 пошаљи коментар