ЕК: Банде из БиХ пљачкају куће и тргују белим робљем по ЕУ

Европска комисија је у новом извештају упозорила да банде из Босне и Херцеговине и припадници тамошњих организованих криминалних група харају Европском унијом.

Сарајевски портал Аваз преноси да се у извештају Европске комисије, који ће разматрати и Европски парламент, истиче да су "држављани БиХ међу водећим починиоцима кривичних дела из области повреде приватног власништва на подручју ЕУ".

"Организоване криминалне групе из БиХ укључене су у пљачке станова и приватних кућа, насилне провале и тешке преваре, као и трговину белим робљем. Такође, они се истичу и у пословима кријумчарења наркотика", наводи се у извештају.

У извештају се упозорава и да је БиХ дестинација за возила украдена на подручју ЕУ.

"Остаци великих количина оружја ускладиштених у БиХ представљају ризик јер се могу користити за шверц убојитих материја", пише у извештају.

Аваз наводи да је у извештају много лошије од БиХ прошла Албанија, која је проблематична због шверца имиграната и дроге, као и Молдавија и Украјина због прања новца и корупције.

број коментара 8 пошаљи коментар
(субота, 13. јан 2018, 09:16)
anonymous [нерегистровани]

Joj

Dajte molim vas nemojte pisati svakojake komentare , Kao da nema lopova po Srbiji BiH, Hrvatskoj itd itd.Hvala bogu svuda ima losih i dobrih ljudi.Naravno da treba kazniti te ljude koji su pocinili kradju i privesti ih pred lice pravde.Lep pozdrav iz Dijaspore .

(субота, 13. јан 2018, 08:36)
anonymous [нерегистровани]

Лет, лет бубамаро

А како украдена возила из целе ЕУ дођу у БиХ? Телепортација? Или се возају кроз све земље и никоме ништа? Како дрога из Албаније и Косова стиже до Немачке? Или како уопште "авганистанац" стиже до Косова? Ајде како кокаин стиже до Црне Горе и после до Италије то је јасно - "путевима цигарета", али за "авганистанац" и Косово, па после за Рамштајн... то треба да питају неког "авио" превозника из Авганистана.

(петак, 12. јан 2018, 22:13)
Vasa Nosic [нерегистровани]

Bande iz BiH

Bande iz BiH su delo EU, sada nek se pozabe sa njima.

(петак, 12. јан 2018, 21:55)
Дража [нерегистровани]

ЕУ и УСА

Кога све има за савезнике није чудо да се распадају из темеља.

(петак, 12. јан 2018, 21:50)
anonymous [нерегистровани]

Re: Pa,gospodo iz EU to su vasi ljubimci....

Zlatni brate moj, htedoh i ja da isto ovo napišem ali dobro što sam odustao. Ti si to mnogo bolje napisao. Pozdrav!

(петак, 12. јан 2018, 21:10)
anonymous [нерегистровани]

Pa,gospodo iz EU to su vasi ljubimci....

Zato im pravite islamske drzave po srpskim zemljama na Balkanu.Pa primite Albaniju,BiH,Ukrajinu,Moldaviju u tu EU pa da tim lopovima,narko mafiji i trgovcima robljem bude laksi pristup svome poslu i trzistu.Dakle,kud vasa SAD i EU "demokratska" vojska prodje,"srecna ce se zemlja zvati".I kome se zalite kad im u svemu dajete podrsku?

(петак, 12. јан 2018, 20:39)
Лучо Русофил [нерегистровани]

Сарајевска котлина и Приштина

Имају неке високе представнике они ће то да среде тако да ће федерација и КиМ на годину ући у ЕУ,дакле пре Србије.Ја се молим Богу само да Србија и РС не иду у такву творевину са најгором врстом људи

(петак, 12. јан 2018, 19:38)
anonymous [нерегистровани]

Pa sta sada ?

Bas je ta EU i napravila tu drzavu Bosnu.