Одрон уништио куће у Хрватској Костајници, вода прети и у Лици

У Хрватској Костајници, коју је поплавила Уна, у послеподневним сатима дошло је до великог одрона тла, a уништено је најмање шест кућа, јављају хрватски медији.

Медији су објавили видео-снимак на којем се види како се услед насталог великог одрона урушавају куће, а неке су и до темеља уништене.

Према информацијама објављеним на сајту "Хрватских вода", у Хрватској Костајници проглашено је ванредно стање због поплава, а портал Индекс преноси да су тамо у великом одрону тла куће уништене до темеља.

ХРТ јавља да је вода поплавила неколико кућа, као и пут у Куљанима, где је више десетина становника одсечено. 

Премијер Андреј Пленковић обишао је поплављено подручје Хрватске Костајнице, која је тренутно најтеже погођена овом природном непогодом, а том приликом је изјавио да су куће нестале "као у филму". 

"Ово су збиља ванредне ситуације", казао је Пленковић у Хрватској Костајници, пренела је загребачка Н1 ТВ.

"Као у филму нестало је неколико кућа, путеви, два аута ХЕП-а који су јутрос дошли да поправе водове", рекао је хрватски премијер.

Вода прети и у Лици, где је, после киша и високих температура, топљење великих количина снега на Велебиту почело да узрокује проблеме на косињском подручју, али за сада тамо није угрожена ниједна кућа.

На снази су ванредне мере заштите од поплаве на карловачком подручју због пораста водостаја узрокованог топљењем снега.

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 13. мар 2018, 22:37)
Branislav [нерегистровани]

Jadni judi

Ko ce njima sada ovoda vrati?