Ђукановић: Потомцима преносе печат издаје

Подгоричка Скупштина 1918. била је велика издаја Црне Горе и свако ко позива да се слави тај дан, позива да се слави издаја и пропаст Црне Горе, оценио је председник Мило Ђукановић, преноси РТЦГ.

Држава ће показати одлучност да непоколебљиво одбрани вредности Црне Горе, поручио је Ђукановић, одговарајући на питања новинара у Колашину где је  присуствовао обележавању 75 година од заседања ЗАВНО-а за Црну Гору и Боку, те 70 година од оснивања СУБНОР-а и Антифашиста Црне Горе.

"Јако је важно да држава покаже истрајност, одлучност и оштрину, у својој намери да непоколебљиво одбрани оно што су највеће вредности Црне Горе", истакао је Ђукановић.

Ђукановић је казао да му је жао да неки "политички потомци људи који су организовали такозвану Велику народну скупштину, данас покушавају и привидно успевају да направе неке скупове који највише личе на авети прошлости и да на тај начин преносе лош и ружан печат издаје и деловања против државе Црне Горе својим потомцима и новим генерацијама".

"Волео бих да се Црна Гора у међувремену ослободила од свега тога и да смо сви у израдили свест о томе да је Црна Гора наш заједнички дом", казао је Ђукановић.

Како је рекао, нажалост, постоје људи који би призвали нову пропаст Црне Горе.

"То им нећемо дозволити због оног што смо урадили као нова генерација, али и због поштовања жртава којих смо се данас присећали, које су за слободу и част Црне Горе уградили више и највредније што један човек може дати. То им првенствено нећемо дати због будућности свих генерација које ће ова држава још рађати", закључио је Ђукановић.

Црногорски председник је новинарима у Колашину рекао да је антифашизам једна од највреднијих карика у читавом историјском трајању Црне Горе.

"То је она вертикала која заједно са слободарством, која је оптрећивала све генерације Црногораца, највреднији темељ Црне Горе и захваљући њему ми смо данас у ситуацији да његујемо мултикултуру, мултиетничке односе, добре односе са суседима учвршћујемо стабилност у региону и Црну Гору усмеримо европском путу вредности", казао је Ђукановић.

број коментара 35 Пошаљи коментар
(петак, 16. нов 2018, 14:17) - anonymous [нерегистровани]

milo

Milo ko te pita sta
Kad nemas ni milion gradjana

(петак, 16. нов 2018, 13:50) - anonymous [нерегистровани]

Djukanovic

Covek mora da bude bude istaknuti srbomrzac jer nece dobiti glasove Albanaca i Bosnjaka na sledecim izborima i time bi izgubio izbore.Toliko ulizivanje Albancima i njihovim zapadnim sponzorima moze da uzrokuje infekciju jezika

(петак, 16. нов 2018, 13:45) - Мил. И. Ћевић [нерегистровани]

Е, ех!

Мило, јадан не био, зар вредности и наук
Светог Петра Цетињског, Марка Миљанова, Петра Петровић - Његоша, Краља Николе и многих других њихових претходника нису Твој наук и Твоје вредности, као и Твојих заведених следбеника.

Сучим ли ћеш изаћ пред Милоша и
остале српске витезове!

(петак, 16. нов 2018, 12:40) - anonymous [нерегистровани]

zdruzeni pritisci

Srbi moraju da shvate da amerika i ostali vrše združene pritiske u cilju priznanja Kosmeta. To rade na svim poljima pa i na Milovom. Zato smireno i opušteno. Meni njegove izjave deluju sasvim normaalno, i imam nameru da i dalje idem u Crnu Goru na more međ bratski narod.

(петак, 16. нов 2018, 12:26) - Jaka [нерегистровани]

Placenik

Da mi je da znam ko placa ovog coveka da ovo prica?

(петак, 16. нов 2018, 11:45) - Воронцов [нерегистровани]

Та скупштина није била издаја већ воља већине народа

Али чак и да није било воље народа исказане на тој скупштини увек су нове државе и нове границе одређивали победници.А победници су биле земље Антанте, а са њима је победник била и Србија.У Версају је одлучено о новим државама и новим границама и то је био закон за то време.Мило данас има државу па нека у њој ужива и ради шта хоће шта га брига о томе шта су одлучивали некадашњи грађани Црне горе.Они су имали своје идеале и своје право.Сада би Мило да њима суди за њихова дела.Ништа горе од тога када неко хоће садашње време и садашње идеје, ма какве он биле, а у овом случају накарадне и штетне, пренесе у неко друго време.

(петак, 16. нов 2018, 11:41) - Baka [нерегистровани]

Crnogorci u Srbiju ??

Nikad ne pročitam mišljenje crnogoraca koji žive u Srbiju.Šta oni misle o Milovoj retorici, da li su ikad podigli glas?Ne, meni se čini da ćute profitiraju ( lece se najboljim bolnicama BG ).Ako im je Milo pakujе kofer i za montenegro.

(петак, 16. нов 2018, 11:33) - anonymous [нерегистровани]

Sta kazu

Beogradski Crnogorci i elita na ove izjave Mila Djukanovica?Da li podrzavaju ili su protiv?

(петак, 16. нов 2018, 11:31) - Драган КНН [нерегистровани]

Почиње , почиње !!

Помало почиње вјеровати у ову лаж колико је пута поновио !!!

(петак, 16. нов 2018, 11:25) - anonymous [нерегистровани]

Alternativa

Jedina alternativa ujedinjenju u Kraljevinu SHS u tom trenutku je bila da Crna Gora postane deo Italije.Iza cele te price 1918.g. stajala je Italija, kojoj su saveznici obecali koncesije zato sto je tokom 1. svetskog rata u jednom momentu presla na stranu saveznika.To je sustina.Pa valjda smo tu alternativu videli na delu 1941.g., kada je Crna Gora pripojena Italiji.Ove danasnje price su smesne i nemaju veze sa tadasnjom realnoscu.