Додик: На пет најбитнијих места у војсци БиХ, ниједан Србин

Председницa Републике Српске и председавајући Председништва БиХ, Жељка Цвијановић и Милорад Додик, присуствовали су божићном пријему у касарни "Козара" у Бањалуци. Додик је у свом обраћању изразио незадовољство положајем српског народа у Оружаним снагама БиХ.

"Да ли Оружане снаге припадају српском народу, да ли народ тако осећа? Много је питања. Важно је да покушамо да изградимо партнерство и очувамо мир. Слобода и сигурност српског народа мора да буде циљ", навео је Додик, преноси РТРС.

Поручио је да ће се 9. јануар и даље славити као Дан државности Републике Српске.

"Ми смо за мир и поштовање. На Дан Републике није било ниједне речи мржње, мржња је ишла ка нама, а не од нас. Борићу се за вашу позицију, од пет најбитнијих функција у Оружаним снагама нема ниједног Србина", рекао је Додик.

Председница Цвијановић је поручила да су мир и стабилност Српске основни задаци.

"Желимо да се очувају институције Српске, да их нико не напада или урушава. Поносна сам што је на достојанствен начин прослављен Дан Републике", навела је Цвијановићева.

Пријему у касарни "Козара" присуствовали су министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић и заменик министра одбране у Савету министара Борис Јеринић, који је домаћин.

Међу званицама су представници МУП-а и других институција Републике Српске, невладиних организација проистеклих из рата, заједничких институција БиХ, као и мировних снага и дипломатског кора у БиХ, као и личности из јавног живота Републике Српске и БиХ.

Претходно је епископ бихаћко-петровачки Сергије у војној капели Светих мученика јасеновачких служио Свету архијерејску литургију.

Пријем је организовала Команда Шесте пешадијске бригаде са командама и јединицама Оружаних снага БиХ.

Цвијановић: Српску чува љубав њеног народа

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Српску чува љубав њеног народа и снага институција, те да основни задатак свих треба да буде мир и стабилност.

"Република Српска треба да траје вечно и зато наше институције морамо чувати, а развијати и унапређивати Републику", рекла је Цвијановићева у обраћању у Касарни "Козара".

Истакла је и да Српска поштује друге, али тражи поштовање за себе.

Цвијановићева је нагласила да је Република Српска економски и политички стабилна.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(субота, 12. јан 2019, 06:46) - Милан [нерегистровани]

И нје баш тако

Као дугогодишњи припадника 3.Република Српкса Пука, ОС БиХ морам рећи да ова војска треба остати уз додатне реформе...једина устснова у којој је званични симбол двоглави орао са 4 с је управо 3 Пук. Сва традиција ВРС се његује у 3 Пуку. За вријеме катастрофалниј поплава од пре неколико година иако медији ниси показивали припадници 3 пука су одиграли восећу улогу у помагању цивилних структура. Безбједност српског живља МУП РС не може да сам да гарантује без помоћи 3. Пука недај Боже некок сценарија по жељи Бакира и оних попут Бакира. У овој поруци не могу и не смијем износити неке ствари ал људи опаметите се и некад размислите два пута прије него ли коментаришете нешто. Жалосно је што наши политичари озбиљно не сагледају неке ствари. Само у тој Касарни Козара има неколико пута више наоружања и опреме него читав Муп РС. ГОСПОДО УКИНИТЕ ВОЈСКУ И ЗНАЈТЕ ДА ЈЕ СРПСКИ НАРОД РАЗОРУЖАН! Они у федерацији су задржали наоружање из рата по кућама док су се наши такмичили ко ће прије да врати. Ништа нас историја није научила...

(субота, 12. јан 2019, 04:04) - anonymous [нерегистровани]

То се зна

Дозволили су као што су наше власти овде одузеле Србима на КИМ доста надлежности и дале Албанцима. Тако што они који су их инсталирали знају да ће само климати главама и потписати све што им кажу.

(субота, 12. јан 2019, 02:02) - anonymous [нерегистровани]

Da li EU zeli ”mini ex.YU u BiH”?

Pa dozvolili su politicari Republike Srpske,prenos nadleznosti vojske na BiH,iz razloga da su ziveli u iluzijama Jugoslavije,pa sad daj sta das,pa makar i ”mini Jugoslavije”.

(субота, 12. јан 2019, 01:54) - nb [нерегистровани]

Nikad NIJE kasno!

Trenutno stanje samo pokazuje da (vecina) srpskih predstavnika u foteljama zajednickih institucija nije radila svoj posao. Primali su plate a od patriotstva ni "p". Sada ti isti foteljasi podrzavaju "proteste" nebi li svrgnuli s vlasti prave, istinite borce za ocuvanje Republike Srpske. Bez Republike Srpske nema niti opstanka Srba zapadno od Drine. Zivela Republika Srpska, njen narod i patriotska vlast.
Patriotski pozdrav iz CCCCanade.

(субота, 12. јан 2019, 01:50) - anonymous [нерегистровани]

Eh, sad.

Kad dodik ovako zanivjeta. Onda neka Komšić i Džaferović traže ukidanje tzv rs!

(субота, 12. јан 2019, 00:50) - anonymous [нерегистровани]

Dodik ništa nije uspeo šta je započeo...

Neka podnese ostavku!

(субота, 12. јан 2019, 00:00) - anonymous [нерегистровани]

Povratak

Zato treba vratiti VRS kao sto je to Djtonom i propisano. I ne samo to.

(петак, 11. јан 2019, 21:31) - anonymous [нерегистровани]

Kakva vojska

Razjedinjenim BiH drzavama ne treba vojska. Bolje da ove pare na godisnjem nivou uloze RS i FBiH u zdravstvo i kulturu, da kupe medicinska kola i helikoptere, medicinske aparate. Sta ce vojska. Nije se odrzala onako snazna JNA a ova smijurija od vojske u BiH da se odrzi. Kao tenkovi VRS iz kasarne Kozara u BL ce sutra izaci na ulicu i ratovati protiv svojih porodica u BL i RS a u korist Komsica i Bakira. Kako da ne.

(петак, 11. јан 2019, 14:52) - Воронцов [нерегистровани]

Зашто су политичари из РС дозволили пренос надлежности војске на ниво БиХ

Када се о томе одлучивало тадашњи владајући политичари у РС подржали су пренос те надлежности на ниво БиХ. И сада је данашњим актуелним политичарима по свој прилици узалуд жалити се. Та војска је за БиХ само беспотребан трошак и најбпље би било да таква земља и нема војску .