Додик: Вучић води стабилну регионалну политику

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је синоћ у програму телевизије "Ал Џазира Балканс" да не види у чему је проблем што је председник Србије почетком месеца у Београду организовао скуп политичких представника Срба из региона и оценио да Александар Вучић води стабилну регионалну политику.

"И хрватски државници разговарају са представницима хрватског народа у БиХ, и ваши људи често путују у Турску и тамо се налазе са њиховим државницима. Ја волим Београд, то је несумњиво, и искористим сваку прилику да одем, али ја тамо не идем да икога омаловажавам. Вучић води једну стабилну регионалну политику, требамо се окренути једној пруженој руци која постоји у Београду", поручио је Додик.

Председавајући Председништва БиХ је рекао да верује да европски пут окупља све политичке опције у БиХ, док су различити погледи о ономе шта се десило кроз историју, о НАТО, као и централизацији БиХ.

Додик је казао да се избор председавајућег Савета министара условљава путем према НАТО, што, према његовом речима, није толико битно као чланство у Европској унији.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 23. јан 2019, 17:03) - anonymous [нерегистровани]

RS

Naravno da vodi takvu politiku jer puno je srba raštrkano u regionu.

(среда, 23. јан 2019, 11:43) - Tana [нерегистровани]

w

Teško je ugoditi svima, nemoguće.

(среда, 23. јан 2019, 10:10) - anonymous [нерегистровани]

Stabilno

Sa ovim narodom je mnogo tesko, nikad im ugoditi, ali stabilna politika se vodi!

(среда, 23. јан 2019, 09:39) - Pero Peric [нерегистровани]

Regionalna politika Srbije

Dobri odnosi u regionu su garant prosperiteta i blagostanja svih drzava koje zive u njemu.

(среда, 23. јан 2019, 09:32) - tamara [нерегистровани]

deki

Da,samo sto stabilan region ne odgovara lokalnim politicarima iz regiona, a ne odgovara ni njihovim zastitnicima sa zapada.