Аустрија протерује углавном Европљане

Аустрија је прошле године из земље протерала око 4.700 људи, а највећи део чине Европљани.

Више од 60 одсто протераних лица пореклом су из европских земаља, указује аустријски радио Ое1.

Међу протеранима је највише Словака, Срба, Мађара, Румуна.

Чак 2.100 протераних лица били су грађани ЕУ, што је 45 одсто.

Ако се томе додају Срби, Македонци, Албанци и Босанци, то значи да је 63 одсто свих протераних из Европе.

Ради се о особама без пребивалишта, незапосленима, лицима која су починила кривично дело.

На првом месту земаља порекла протераних је Словачка са 600 особа, а затим следе Срби, Мађари и Румуни, а тек онда следе Нигеријци, Грузини и Авганистанци.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(уторак, 05. феб 2019, 19:38) - anonymous [нерегистровани]

@ Željko

ne nije tacno da je tako. Eu drzavljani imaju 6 meseci vremena da nadju posao. ako ne nadju a imaju sredstva da zive u jednoj od eu zemalja, mogu ostati. ako posle izvesnog vremena ostanu bez posla, naravno dobijaju nadoknadu iz biroa za zaposljavanje. kao i svugde. moguce je takodje da se zivi bilo gde u EU takodje, ako osoba prima novac iz matice a zivi negde drugde u EU.
tako da vas predhidnik gospodine zeljko ima prava sta je napisao. hvala

(уторак, 05. феб 2019, 17:09) - Željko [нерегистровани]

Odgovor na građani EU

E pa nije prijatelju baš tako kako si ti to napisao da građani EU mogu da idu gde hoće i da rade šta hoće. Prvo napravi razliku u terminu građani EU i državljani EU. Dakle državljani EU mogu slobodno i bez ograničenja da se kreću po svih 28 država članica EU ali ne mogu da se zadržavaju u nekoj od njih duže od tri meseca ako nemaju posao. Dakle uslov da ostaneš duže od tri meseca u nekoj od država EU je da imaš posao, iako si državljanin neke od članica EU. A ti ako ne veruješ meni uzmi lepo pa se informiši. Recimo državljanin Hrvatske dođe u Švedsku, ukoliko u roku od tri meseca ne nađe posao mora da napusti Švedsku. Ukoliko nađe posao prijavi se poreskoj upravi, dobije matični broj i normalno živi i radi. Ostane li bez posla posle tri meseca mora napolje. To važi za sve zemlje članice EU. I po toj osnovi se proteruju Slovaci, Mađari i Rumuni iz Austrija iako su sve tri države EU članice. Ko ne veruje neka proveri.
Pozdrav Željko.

(уторак, 05. феб 2019, 15:20) - anonymous [нерегистровани]

Gradjani EU...

Po zakonu gradjani od EU ne sme se proterivati, ako nema bitnog razloga, tako da jedan gradjanin iz EU zemlje moze da ide gde hoce i da radi sta hoce…….

(уторак, 05. феб 2019, 15:12) - anonymous [нерегистровани]

@Nije statistika

Komentar o statistici nije bio moj, ali jeste bio tacan. Posto ljudi nemaju sposobnost da citaju izmedju redova, hajde onda da ubodemo prstom u oko. Nisu "Evropljani" proterani, nego Romi (a nisam ni Rom). Pogledaj statistiku procenta Roma medju stanovnistvom Evrope, pa ce ti biti jasno zasto su proterani drzavljani Slovacke, Srbije, Bugarske, Madjarske, Rumunije... U matematici takvo poklapanje zovemo "relacija ekvivalencije".

(уторак, 05. феб 2019, 14:36) - Ulmer [нерегистровани]

Nije statistika

Nije statistika komentatoru, vec su to brojke koje su istinite, valjda znas da se u svemu vodi evidencija, kriminalcima i neradnicima sleduje proterivanje ako nisu drzavljani drzave Austrije.

(уторак, 05. феб 2019, 11:43) - anonymous22 [нерегистровани]

Nisu valjda

Nadam se da ih nisu poslali nazad u Srbiju!

(уторак, 05. феб 2019, 10:41) - anonymous [нерегистровани]

Statistika naša dika, šta poželiš to naslika

To je statistika po državama porekla. To ne govori skoro ništa. Ali ako se dodaju neki drugi podaci, stvar postaje mnogo jasnija...