Додик: Ма какав рат, мора да се сачува мир

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да нема разлога за страховања од избијања рата и да се морају сачувати мир и дати људима могућност да одлучују.

Милорад Додик је у интервјуу за Глас Америке, на питање да ли старије генерације имају разлога за страховање због евентуалног сукоба, рекао да "од рата нема ништа".

"Глобални развој ситуације у том погледу могао би можда нешто да нама овде испоручи, али ови наши унутрашњи односи не могу произвести такву врсту приче. Ми нисмо лишени глупости зване тероризам, али рат неки грађански, међу људима овде – није могућ", истакао је Додик.

Напомиње да тако схвата и своју улогу: да се, без обзира на тешке политичке теме, сачува првенствено мир и да се људима да могућност да одлучују.

Додао је да је у "ФБиХ кроз медије створена прича да РС даноноћно ради нешто лоше".

"Ми, чинећи добро Републици Српској, чинимо добро и БиХ. Често у Сарајеву сретнем људе који ми честитају што смо направили ауто-пут од Добоја до Бањалуке према Градишци. Има и многих који сад из Сарајева путују према Загребу тим путем, наравно и нема никакве разлике. Свима је доступно", рекао је Додик, преноси Н1.

Претерали смо, каже Додик, у конзумирању и страног присуства и стране идеологије која је наметнута.

број коментара 0 Пошаљи коментар