Македонски званичници: Нашу сигурност од сада гарантује НАТО

Председник Македоније Ђорђе Иванов поздравио је потписивање Протокола о приступању НАТО-у, јер је он одувек подржавао стратешке циљеве земље, пренео је његов кабинет у саопштењу за медије. Македонија више није изолована, нашу сигурност не гарантујемо само ми, већ и НАТО, истиче министарка одбране Радмила Шекеринска.

"Македонски председник сматра да је жалосно што је данашњем потписивању Протокола претходио споразум којим се мења уставни назив Републике Македоније, који је нанео трајну штету македонским националним интересима", наводи се у саопштењу председника Иванова, преноси МИА.

Република Македонија је, како наводи председник Иванов, заслужила тридесето место у НАТО-у, јер су сви потребни стандарди одавно испуњени од стране војске Републике Македоније, захваљујући доприносу свих претходних влада.

Министарка одбране Радмила Шекеринска, након потписивања Протокола о приступању НАТО-у у Бриселу, навела је да Македонија више није изолована.

Нашу сигурност не гарантујемо само ми, већ и НАТО, што неизбежно доноси већој сигурности у земљи и региону, изјавила је Шекеринска.

"Данас улазимо у будућност коју пре годину и по нико није могао ни да замисли", истакла је Шекеринска.

Указала је да је овај изузетан успех резултат стратешке одлуке да се иза себе остави аутократска владавина и живот у изолацији.

Такође, напоменула је и да "ово достигнуће" не припада само политичарима, већ и свим грађанима, који су га чекали и радили стрпљиво 30 година, а током протеклих годину и по дана допринели са значајним променама у међународним односима које ова држава има.

Поручила је и да домаћи и страни инвеститори више не треба да брину о безбедности и сигурности својих инвестиција.

Министарка је оценила да ће генерације које долазе бити захвалне за храброст и посвећеност "овој генерацији лидера, патриота, припадника војске и посланика који су одлучили да се држава окрене будућности", преноси агенција.

број коментара 14 Пошаљи коментар
(четвртак, 07. феб 2019, 14:16) - milan lala [нерегистровани]

Cuvari

"Cuvace vas NATO" od sviju, samo od svojih nece, pa sretno vam bilo.Cuvali su oni i Kipar a cuvaju i Grcku.

(четвртак, 07. феб 2019, 11:59) - anonymous [нерегистровани]

Zavarevanje

Zavarevanje i lazna sigurnost,
NATO ce imati svoja postrojenja i oruzje u Severnoj Makedoniji koji ce biti meta za napad.Ako misle da ce ih Rusi napasti, zavaravaju se, Rusi nece slati svoje vojnike na narod Severne Makedonije, ako je potrebno da neutralisu postrojenja i naoruzanje NATO, poslace rakete.NATO je masina smrti svugde po svetu i cuvari americkog hegemonizma

(четвртак, 07. феб 2019, 11:25) - anonymous [нерегистровани]

ostrvo prkosa

mi smo postali ostrvska zemlja.oko nas su NATO sile a mi stojimo i prkosimo naletima vetra.kao svetionik u uzburkanom moru.

(четвртак, 07. феб 2019, 00:03) - anonymous [нерегистровани]

Otkud to

Otkud to da rusi nisu primetili beneficije ulaska u NATO. Mogli su lepo da se uclane, dobiju sigurnost, ne trose silne pare na rakete i sta li vec tamo. Ah izvin'te pogresio sam planetu.

(среда, 06. феб 2019, 22:18) - anonymous [нерегистровани]

Idolopoklonstvo

Sigurnost niko osim Boga ne moze da garantuje. A taj koji se uzdaje u svoje idole, gubi ili njih ili sebe.

(среда, 06. феб 2019, 21:37) - Deda Pera [нерегистровани]

Srećno komšije !

Drage naše komšije Makedonci ! Dobro došli u društvo MILOSRDNIH ANDJELA. Pomolite se Bogu i tražite da vam oprosti na ovoj odluci jer je vi niste doneli. A posebno kada vam decu budu slali u tudjini da uvode demokratiju. Srećno komšije !

(среда, 06. феб 2019, 20:59) - anonymous [нерегистровани]

Ko je do sada ugrozavao Makedoniju?

Ko je ugrozavao Makedoniju da joj je sada potrebna "zastita" NATO-a; kako ce Makedonski vojnici reagovati kada ih budu poslali na granicu sa Rusijom da preko nisana gledaju ruske vojnike? Da li se Makdonci nadaju da ce prisustvo NATO-a razvodniti otvorene teznje albanaca za stvaranjem Velike Albanije, od delova Srbije , Makedonije i Albanije za sada, a kasnije i od delova Crne Gore i Grcke? Da li ce prisustvo NATO-a umiriti secesionisticke teznje makedonskih albanaca tek ostaje da se vidi,.

(среда, 06. феб 2019, 20:24) - anonymousPero iz Svedske [нерегистровани]

Stvarno ne znaju ??

Bogami !! Stvarno ne znaju nasi Makedonci,,sta to znaci uclaniti se u taj vojni Pakt...Molim nekoga da im objasni,DA od sada su pod okupacijom ovog Pakta...

(среда, 06. феб 2019, 19:48) - anonymous [нерегистровани]

Ok

Makedonce NATO moze da brani samo od Srbije i od nikog drugog. Samo je problem što oni i nemaju problema sa Srbijom. Njima ce uskoro trebati da ih neko brani od albanaca i od njih samih. Dušan

(среда, 06. феб 2019, 19:38) - anonymous [нерегистровани]

Braco Makedonci

Ja odavno razumem potrebu Eu i Nato u Evropi.Vama zelim sve najbolje i lepu buducnost da budete ko Slovenija.