Задар, жигосао другарицу усташким симболом

У задарској Економско-биротехничкој и трговачкој школи јуче је један ученик првог разреда средње школе ужареним предметом у облику слова "U" жигосао другарицу и једног друга. Све се догодило док су били у разреду за време наставе, јавља "Задарски лист", преноси "Индекс".

Девојка је претрпела две опекотине на руци, док је младић опечен по врату.

Школској другарици рекао је да је то урадио јер му је било досадно и да му је то шала, преноси Индекс.

"Прво нисам смела да кажем професорки шта се догодило јер ми је једна девојка из разреда запретила да ће ме повредити и обесити ако некоме кажем. Кад смо дошли на час физичког, тамо сам била у одећи кратких рукава и професорка је приметила како имам опекотину на руци па ме је питала шта је било. Тада сам рекла шта се догодило, те нас је све заједно послала код педагога која ми је намазала руку и назвала разредну", испричала је уплашена ученица која је била код докторке.

Речено јој је како ће јој траг овог жигосања остати заувек на кожи. 

С тинејџерком је у школу дошао и њен отац Адем Шаља, истакнути члан албанске заједнице у Задру. Он је о свему обавестио медије и испричао шта се све догодило.

"Полиција је упозната са случајем с обзиром на то да школа ништа не предузима. Тај дечко је и пре био проблематичан. Једном ми је претукао другу кћер, која је сва крвава дошла кући. Страшно је шта се све у тој школи догађа, а нико ништа не предузима. Ово је напад на моју децу јер су припадници албанске мањине. Зато јој је и утиснуо то слово 'U' и рекао како се сад може хвалити да је усташа", рекао је узнемирени отац.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(четвртак, 07. феб 2019, 14:18) - anonymous [нерегистровани]

Pa oni su braca, rekla je i Kitarevic.

Pa kaj je ovo?Ludnica?Ovo je nevjerojatno.Brat, sestri, da tako smesti?Mali je tak to sve pobrkao, kaj ne?Mislio je da je curica srpske nacionalnosti, pa se tak malo poigrao i zajebao.Pa rekli su da su oni braca po oruzju, pa mali je samo htio da joj omoguci da se bolje prepoznaju.Eto ti sad...Od tak male gluposti, sad tu se tak nekak digla prasina.Nije lepo.Samo neka nastavi u tom stilu.Da se zna tko je tko.Tata i mama ce mu biti odusevljeni i sigurno bolje kotirani u drustvu.

(четвртак, 07. феб 2019, 13:49) - anonymous [нерегистровани]

Ko da ga - "osudi.", Pa, on je, njihov...

....."junak"!!!

(четвртак, 07. феб 2019, 13:40) - anonymous [нерегистровани]

kako se sam osuditi?

;)

(четвртак, 07. феб 2019, 13:40) - Brut [нерегистровани]

I on

I on će uskoro da napusti ljijepu njihovu pa na bauštelu u Njemačku.Krasna država.

(четвртак, 07. феб 2019, 13:34) - Nikola [нерегистровани]

Ajmo Hrvati

Ajmo Hrvati osudite te bolesne ustase.

(четвртак, 07. феб 2019, 13:29) - anonymous [нерегистровани]

mnklčchk

Jabuka pada pod jabuku.Da je to ucenik napravio u Srbiji cela Evropa bi osudila,
sve je moguce u naprednoj Hrvatskoj.

(четвртак, 07. феб 2019, 13:18) - Психијатар [нерегистровани]

Они су болесни

"...Школској другарици рекао је да је то урадио јер му је било досадно и да му је то шала..."
Можете мислити шта би овај U-ченик радио Србима кад се не шали и кад му није досадно.

(четвртак, 07. феб 2019, 12:52) - anonymous [нерегистровани]

Ee

Ovako, Otac ove djevojke treba da uzme stvar u svoj ruke, posto od skole nema nikakve pomoci od policije isto pa mu nece pasti napamet da tako nesto uradi.Curici zelim brzi oporavak i ubuduce drago dijete nemoj kriti odmah prijavi ovakve slucajeve da se stane razbojnicima na kraj.Kada sam citao tekst mislio sam da se radi o djevojci srpske nacionalnosti, kad ono albanske, e stvarno da covek ne povjeruje.Razbojnicima stati sto prije na kraj bez obzira da li je to dijete srpske, albanske, hrvatske ili neke druge nacionalnosti.

(четвртак, 07. феб 2019, 12:08) - anonymous [нерегистровани]

Skola za NDH

Decko je pored proustaskih portala kojih u HR ima koliko hoces, imao i "nastavu" kod kuce od svojih bliznjih.Tamo je u domacoj, kucnoj radinosti predmet Mrznja obavezan predmet i to u prilicnom broju porodica.A Zadar je uz Split na celu po antisrpskoj histeriji inace.Tamo rizikujete razbijanje auta ako neko primeti BG table.

(четвртак, 07. феб 2019, 12:06) - Воронцов [нерегистровани]

У усташком стилу

Тако су и усташе радиле примењивали најмонструозније методе у мучењу људи и били су непревазиђени у идејама како мучити људе. Усијано гвожђе није им била непозната метода, као и спаљивање стотина живих људи у кућама и појатама итд.