СИПА: Хапшења и одузимање диплома на осам локација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у сарадњи са полицијским службеницима МУП РС, МУП Унско-санског кантона и Полиције Брчко дистрикта спровели су оперативну акцију кодног назива "Печат" током које је ухапшено девет особа осумњичених за кривотворење исправа.

У оквиру акције је до сада ухапшено девет особа због постојања основа сумње да су починила кривично дело "Удруживање ради чињења кривичних дела" у вези са кривичним делом "Кривотворење исправе", а у вези кривичним делом "Саучесништво", пренео је Кликс.

Акција је реализована на осам локација на подручју Велике Кладуше, Цазина, Бужима, Новог Града, Козарске Дубице, Приједора, Бања Луке, и Брчко дистрикта БиХ.

До сада је привремено одузето више мобилних телефона са СИМ картицама, лаптоп, диплома о завршеном школовању, сведочанстава о завршеним разредима средње стручне спреме и  друга документација за коју се сумња да је кривотворена.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА, лица лишена слободе ће у законском року бити предата у даљу адлежност Тужилаштву Унско-санског кантона.

број коментара 0 Пошаљи коментар