Вицас: ЕУ треба што пре да усклади политику азила

Министар за миграциону политику Грчке Димитрис Вицас каже да је пореба да се брзо оконча расправа о заједничком европском систему азила, те да је посебно важно послати снажну и јасну поруку грађанима у земљама које су прве примиле мигранте да је Европа спремна да им пружа подршку у суочавању са миграцијским и избегличким изазовом.

Ова порука, додао је Вицас, на неформалном састанку министара правде и унутрашњих послова ЕУ који се одржава у Букурешту треба да се посаље пре европских избора, како би се јасно ставило до знања да Европска унија посвећује пажњу потребама својих грађана и да није талац унутрашњих политичких аспирација.

Грчки министар за миграциону политику поновио је став Грчке да је неопходно ревидирате Даблинске уредбе и да, док се то не деси, треба успоставити прелазни механизам, чија ће основа обавеза бити прерасподела миграната у друге земље ЕУ.

Вицас је упозорио и на то да недостатак напретка у реформи прописа олакшава активности кријумчарима и мрежи која се бави трговином људима.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 08. феб 2019, 17:33) - anonymous [нерегистровани]

Mislim nemo da se ljutite

Da li oni mogu ove migrante da vrate nazad odakle su dosli