Кривичне пријаве против Кнежевића и Ђурића

Поднета је кривична пријава Специјалном државном тужилаштву у Црној Гори против Душка Кнежевића и Ђорђа Ђурића који су осумњичени да су оштетили "Атлас банку" за више од 15 милиона евра.

Полиција је саопштила да су поднете пријаве против Ђ. Ђ. због сумње да је починио кривично дело злоупотреба положаја у привредном пословању и против Д. К. због сумње да је починио кривично дело злоупотреба положаја у привредном пословању путем подстрекавања.

Како преноси РТЦГ, сумња се да је Ђурић кривично дело починио као одговорно лице – главни извршни директор у "Атлас банци", злоупотребом свог положаја и прекорачењем граница свог овлашћења у намери да прибави противправну имовинску корист Д. К, а на штету имовине банке.

"Ђ. Ђ. је, сумња се, на захтјев Д. К, повезаног лица које контролише банку као већински акционар, супротно Закону о банкама, процедурама банке, без одлуке Одбора директора и без обезбеђења и провере бонитета налогодавца, 20.05.2015. године издао и потписао Гаранцију за плаћање којом Атлас банка АД Подгорица гарантује да ће компанији "Kaspia Property Holdings" Limited, или било ком опуномоћенику или номинованом заступнику ове компаније, платити захтевану суму, највише до износа од 12.500.000 евра, са роком важења до 01.08.2015. године", саопштила је Управа полиције.

Кнежевић је ту гаранцију, како се сумња, као средство обезбеђења плаћања предао предузећу "Kaspia Property Holdings Limited".

"Наведену гаранцију предузеће Kaspia Property Holdings Limited је у редовном поступку покушало да наплати од Атлас банке АД Подгорица у чему није успело, већ је та гаранција 12.07.2018. године, након поступака пред надлежним судовима, наплаћена са припадајућим каматама и другим трошковима у укупном износу од 15.205.504 евра на штету Атлас банке АД Подгорица", саопштила је Управа полиције.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 08. феб 2019, 14:43) - Наставник универзитета [нерегистровани]

Освета Мила Ђукановића

Чим је у шкрипцу своје марифетлуке пребацује на своје некад најоданије сараднике и пријатеље.Том човеку није ништа свето.Само власт.Грађани Црне Горе да ли сте свесни шта вам ради и куд вас води господин Ђукановић.Направиће пакт и с црним ђаволом само да би о(п)стао на власти.