Вукотић осумњичен за покушај двоструког убиства у Котору

Јован Вукотић, којег медији називају вођом "шкаљарског клана" из Црне Горе, у тој држави је од четвртка и званично осумњичен за два покушаја убиства – Војина Ступара и Милоша Радоњића 2016. године у Котору.

Кривичном пријавом подгоричке полиције, која је подета тужилаштву, поред Вукотића обухваћени су и Милић Миња Шаковић и Игор Дедовић, пренеле су подгоричке Вијести.

Вукотић је у притвору у Београду од септембра прошле године где чека правоснажност пресуде којом је осуђен на 15 месеци затвора због коришћења фалсификованог пасоша.

Шаковић је у четвртак ухапшен у Црној Гори, за Дедовића црногорска полиција каже да је у бекству, а за Вукотића да се тренутно налази у притвору у Србији.

Ова тројица се кривичном пријаво терете да су као саизвршиоци покушали да убију В. С. и М. Р.

Наиме, како се сумња, они су на паркинг-простору у насељу Раките у Котору, 27. марта пресекли својим возилом пут оштећенима који су се такође кретали возилом.

Том приликом је, како сумња црногорска полиција, Вукотић из "шкорпиона" калибра 7,65мм испалио већи број хитаца у правцу М. Р, а потом су из својих оружја почели да пуцају Дедовић и Шаковић.

Ступар је том приликом задобио тешке телесне повреде опасне по живот, док је Радоњић остао неповређен, пренеле су Вијести.

Вукотић осумњичен и за утају пореза 

Црна Гора сумњичи Вукотића и за утају пореза, због чега је прошле године након хапшења саслушан у Београду.

Други основни суд у Београду осудио је 30. новембра Вукотића на 15 месеци затвора због коришћења фалсификованог македонског пасоша са његовом сликом, али на име Георги Андонов.

Суд му је тада продужио притвор који му се рачуна од 10. септембра када је ухапшен у Турској са лажним пасошем и сутрадан депортован Србији.

У току је другостепени поступак пред Вишим судом у Београду који одлучује по жалбама Вукотићевих бранилаца и тужилаштва на првостепену пресуду.

Тужилаштво за организовани криминал је у децембру саопштило да није прихватило захтев грчких правосудних органа да од њих преузме кривично гоњење Јовице Вукотића због сумње да је трговао дрогом, због недовољно достављених доказа против Вукотића на основу којих би била потренута истрага у Србији.

Вукотић је на почетку суђења у Београду негирао да "вођа шкаљарског клана", није порицао да путовао са лажним пасошем, али је тврдио да га је користио у државама ван Србије како би избекао малтретирање по аеродромима.

Ухапшен 10. септембра у турском летовалишту Анталији са фалсификованим македонским пасошем на име Георгије Андонов и већ сутрадан је депортован у Србију.

Он има и српско и црногорско држављанство, а због лажних докумената је протеран из Турске, односно депортован у Србију.

број коментара 0 Пошаљи коментар