Црнадак: БиХ ничим није испровоцирала Приштину да уведе таксе

Министар спољних послова Бопсне и Херцеговине Игор Црнадак каже да не постоји ни једна ствар коју је БиХ урадила којом би испровоцирала увођење такси од 100 одсто за производе из те земље и поновио да је то непријатељски акт Приштине.

"Оно што могу прочитати из њихових изјава, то је опште незадовољство што нисмо признали Косово. То је растућа нервоза и очигледно да ствари не иду најбољим током за Косово. То је довело до овог бесмисленог потеза", рекао је Игор Црнадак.

Истиче да овакве ствари не могу донети ништа добро.

"Мислим да је погрешно да треба да преиспитамо сами себе и у себи тражити кривицу", рекао је Игор Црнадак за сарајевску Н1.

Упитан да ли је БиХ могла да буде суздржана по овом питању, Црнадак је казао да БиХ није могла да подржи чланство Косова у Интерполу и упитао откуд теза да су таксе уведене због Интерпола.

"БиХ има став који се годинама примењује и око којег имамо консензус, а то је да БиХ подржава учешће Косова у регионалним иницијативама, међународним организацијама и другим телима, и ако се нађу на списку усаглашених међународних организација и иницијатива постигнут дијалогом Београда и Приштине. Није постојала могућност да подржимо Косово, јер Интерпол није ни једна од ове две могућности", рекао је Црнадак.

Позвао је Приштину да што пре укине таксе.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 09. феб 2019, 11:53) - anonymous [нерегистровани]

Kosovo

Ivan Crnadak normalno da misli tako kao Srbija posto je Srbin