Додик и Човић: Позивамо Бошњаке да се консолидују

Драган Човић је током посете Мостару са Милорадом Додиком рекао да ће обојица радити на зближавању хрватског и српског народа, као и да ће позвати Бошњаке на сарадњу.

Председници Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) БиХ и Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик и Драган Човић изјавили су након данашњег састанка у Мостару да су још више продубили сарадњу те две странке и најавили да ће се она пренети са централа и на ниже страначке нивое.

То преноси сарајевски сајт Кликс, који у наслову вести оцењује да су "Додик и Човић у Мостару забетонирали сарадњу".

Наводи се да је Човић рекао да ће обојица радити на зближавању хрватског и српског народа, као и да ће позвати трећи народ у БиХ (Бошњаке) на сарадњу.

Додик, који је и председавајући Председништву БиХ, рекао је да је потребно да се званичници СНСД-а и ХДЗ-а периодично састају како би одговорили на изазове, а то је у овом моменту застој у формирању власти на нивоу БиХ.

"Недопустиво је да се овако касни. Треба да имамо у виду да је хрватска и српска репрезентација већ одавно јасна. Чекамо да се у оквиру бошњачке структуре консолидује та политичка воља и да се коначно нађемо у парламенту и да радимо послове који су прописани законом и уставом", поручио је Додик.

Он је рекао да му се чини да је (бошњачка) опструкција формирања власти евидентна, али је најавио да ће се и на то имати одговор, уколико се у наредним данима не рашчисти ситуација.

Додик је рекао да ће СНСД подржати измене изборног законодавства које тражи ХДЗ, нагласивши да је захтев хрватске стране фер и да треба да се спречи да једни другима бирају политичке представнике.

"Без обзира на различите идеолошке приступе, БиХ је земља два ентитета и три народа. Покушај сталног заузимања позиција која припада другима основни је проблем", навео је Додик.

број коментара 0 Пошаљи коментар