Нападачи у Сплиту пријављени за два кривична дела из мржње

Хрватска полиција саопштила је да су, због напада на тројицу ватерполиста Црвене звезде у Сплиту, у полицијском притвору завршила двојица 25-годишњака и један 23-годишњак, који су након криминалистичке истраге пријављени за два кривична дела почињена из мржње - покушај наношења тешких телесних повреда и разбојништво због одузимања клупског дреса.

Полиција је криминалистичком истрагом утврдила да су они заједнички и према претходном договору у суботу око 13:30 сати дошли до угоститељског објекта на сплитској Риви, где су физички напали три играча ватерполо клуба Црвена звезда који су као гости седели на тераси, преноси Хина.

У хрватској полицији наводе да је разлог напада био то што су код једног од ватерполиста уочили клупска обележја на одећи и да су, у намери да их одузму, стране држављане више пута ударили шакама, ногама и палицама по телу, а од једног од њих захтевали да им преда клупски дрес.

"Починиоци су га притом називали погрдним именима и претили му, а након што је 29-годишњак у бегу скочио у море, од њега су и надаље, уз претњу ножем захтевали предају одеће са клупским обележјима, што је он на крају и учинио. Наведени 29-годишњи страни држављанин том приликом је лакше повређен", навели су у полицији.

Додаје се да су у оквиру спроведеног криминалистичког истраживања полицајци разговарали са већим бројем сведока, као и да су претражили станове и друге просторије које користе осумњичени, а код једног од притворених 25-годишњака пронађен је и одузети дрес.

"Криминалистичким истраживањем је утврђено и да су два 25-годишњака и 23-годишњак из мржње покушали да тешко телесно повреде или тешко наруше здравље тројици страних држављана, а из истог су мотива мржње, употребом силе и хладног оружја, на штету 29-годишњака починили разбојништво", наводе у полицији која наставља истраживање овог случаја.

Хрватска полиција је јуче ујутру, због напада на ватерполисте Црвене звезде, ухапсила тројицу нападача, а за двојицом још трага.

број коментара 0 Пошаљи коментар