Кнежевић и Мандић могу ван Подгорице

Ванрасправно веће Вишег суда у Подгорици укинуло је меру забране напуштања територије Подгорице лидерима Демократског фронта Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу, коју им је изрекла судија тог суда Сузана Мугоша, објављено је на сајту Вишег суда.

Портпаролка суда Аида Музуровић саопштила је да је решењем ванрасправног кривичног већа Вишег суда у Подгорици укинуто решење Вишег суда у Подгорици којим су према оптуженима Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу биле изречене мере забрана напуштања боравишта.

Против тог решења, како је навела Музуровићева, жалба није дозвољена.

Судија Мугоша је ту меру донела прошле седмице, а у решењу је писало да уколико оптужени прекрше меру може да им се одреди притвор и да ће мера надзора трајати док за то буде постојала потреба, подсећа РТЦГ.

Кнежевић је након тога упутио молбу Вишем суду да му дозволи напуштање главног града како би могао да обавља своју посланичку функцију.

Кнежевић је оптужио Мугошу да се ставила на страну владајуће политичке партије, која у политичкој организацији коју он представља види главног противника, наводи РТЦГ.

број коментара 0 Пошаљи коментар