Вашингтон, кампања Албанца пореклом из Црне Горе против Ђукановића

Група Абанаца пореклом из Црне Горе која живи у Детроиту организвала је у Вашингтону кампању против председника Мила Ђукановића.

Камион са натписом "Упознајте црногорског председника - Човека 2015. године организованог криминала" био је паркиран у близини Беле куће, Конгреса, Стејт Департмента, црногорске и амбасаде ЕУ у Вашингтону, наводе подгоричке Вијести, позивајући се на портал malesija.org.

Како је пренео портал, на камиону је стајала и порука "Зауставите дискриминацију Албанаца у Црној Гори".

Један од организатора протеста Симон Сиништај рекао је да је тиме хтeо да укаже на чињеницу да западне државе толеришу Ђукановићеву политику "иако су свесне да Црна Гора није демократска држава".

"Званична Црна Гора наставља незапамћену пропаганду представљајући своју државу као демократску у очима западних земаља. Наш циљ да још једном пошаљемо јасну поруку у центру светске демократије и да их упозоримо ко води Црну Гору већ 30 година", додао је Сиништај.

Подсетио да је Међународна Мрежа за извештавање о организованом криминалу и корпуцији (OCCRP) прогласила Ђукановића за личност која је највише допринела промовисању криминала, корупције и неграђанског друштва у 2015. години.

Ђукановић је тада освојио прво место на гласању у којем је учествовало више од 50 новинара OCCRP.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 12. феб 2019, 16:55) - anonymous [нерегистровани]

Demostranti znaju sve

Milo im pokvario racune. 30 godina im naplacuje velike takse i oni su prinudjeni da se oslobode tog haracha. Ali ako bude "stani-pani", Milo zna gde da potrazi pomoc.