Груевски: Џафери ће накратко бити председник Македоније

Никола Груевски, бивши македонски премијер који је добио азил у Мађарској, каже да ће, због изборног тајминга, актуелни председник парламента, Албанац Таљат Џафери, накратко бити председник Македоније.

Груевски није искључио могућност да је, за време изборног процеса, временски распон између првог и другог круга одређен у договору владајуће СДСМ и партије Албанаца ДУИ да би, како каже, у том вакууму Џафери као вршилац дужности шефа државе потписао све оне законе које одлазећи председник Ђорђе Иванов није потписао.

Подсетио је да се мандат Иванова завршава 12. маја, а да је други круг председничких избора заказан за 5. мај. 

"Мале су шансе да у периоду од седам дана Државна изборна комисија усвоји коначне резултате. Није искључено да је то договор између Социјалдемократског савеза и ДУИ како би се у том временском вакууму потписали сви законе које актуелни председник није потписао", наглашава Груевски у интервјуу за македонски портал Инфомакс. 

Говорећи о лидеру владајуће СДСМ, премијеру Зорану Заеву, Груевски каже да он није транзициони политичар, већ продукт новог времена.

За Груевског усвајање Закона о приватизацији, односно сама приватизација која је на основу поменутог закона легализована, представља највећи криминал јер је, како каже, њиме озакоњена криминална приватизација у земљи.

Такође, истиче да су све инвестиција са којима се актуелна власт са Заевом на челу хвали у Македонију ушле у време његове владе, док је на власти био ВМРО-ДПМНЕ.

Његова влада је, каже, за време свог мандата у земљу довела више од 100 страних инвеститора и отворила 183.000 нових радних места, али да се сада инвеститори повлаче из Македоније, након што су схватили како функционише актуелна влада са Заевом на челу.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 13. феб 2019, 15:07) - anonymous [нерегистровани]

On ce se i kandidovati

Zapad ce naravno njega priznati za apredsednika bezobzira sto nece pobediti. Kad su mogli venecuelskog da priznaju koji se sam proglasio bez izbora, sto nebi ovog koji ce izaci na izbore. Zivi bili pa videli. Za to vreme Zajev zeva i krivi siju gledajucui u zapad. Tako ce Albanci ono sto popuste na Kosovu nadoknaditi u Makedoniji pri formiranju velike Albanije. Kao kad sednete na loptu, Vrh lopte se spusta a bok se siri. Neznam kako ce C. Gora to sirenje izdrzati ali su prihvatili svaki dogovor.

(среда, 13. феб 2019, 13:43) - anonymous [нерегистровани]

Makedonija

Znači Albanci su opasni.Uzeli i Makedoniju.

(среда, 13. феб 2019, 13:05) - anonymous [нерегистровани]

gruevski

Gruevski je previše dugo uništavao Makedoniju.Uradio je takav razdor među ljudima da je teško da se ikada više nešto popravi.Pametniji je kad ćuti.A narod će se oporavljati kako može.Ili će na tom putu oporavka puno grešiti i nešto spasiti ili će se već jednom predati stečajnom upravniku.I staviti tačku.

(среда, 13. феб 2019, 12:42) - Marko [нерегистровани]

Boze sacuvaj

Zar je moguce da su tako nisko pali, sta se to desava sa Severnom Makedonijom, da li ona postaje jos jedan deo Albanije, zasto je makedonski narod tako miran dok se to desava.