Дводневна жалост у Македонији због тешке несреће

Македонска влада прогласила је дводневну жалост због тешке саобраћајне несреће на путу Скопље–Тетово у којој је погинуло 14 особа.

Несрећа се догодила у среду око 17 сати када је аутобус компаније "Дурмо турс" прешао преко заштитне ограде на супротну страну ауто-пута, а потом склизнуо са коловоза и преврнуо се у плитку јаругу близини села Ласкарци.

"Трауматична ноћ, пуна бола и туге. Вечерас је наша земља у жалости. Немам речи којима бих могао да утешим породице наших суграђана који су изгубили животе у овој трагичној саобраћајној несрећи", изјавио је синоћ македонски премијер Зоран Заев, пренела је агенција МИА.

У несрећи је повређено око 30 особа.

Министар здравља Венко Филипиче је изјавио да је седам особа погинуло на лицу места, док су остали преминули у болници.

Међу повређенима, животно је угрожено шесторо, преноси АП.

У аутобусу је било око 50 путника. Узрок несреће засад није познат, а истрага је у току. Медији, међутим, наводе да је до несреће дошло када је пукла гума на аутобусу.

У помоћ су притекли ватрогасци и мештани околних села да би помогли да се из аутобуса извуку преживели, међу којима је и возач.

Телевизија Телма преноси речи једног од очевидаца да су спасиоци морали да исеку део аутобуса да би допрли до повређених.

"Много се осетио мирис бензина и страховали смо да ће аутобус експлодирати", рекао је он.

У аутобусу су се налазили радници који су из Скопља кренули ка Гостивару, где већина њих живи, изјавио је градоначелник Гостивара Арбен Таравари.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 14. феб 2019, 09:41) - cole [нерегистровани]

ime

Tuga. Saučešće našim južnim susedima.