Пуповац: Свака се хуља данас може позивати на вољу народа

Милорад Пуповац је у Сабору изнео оштру критику појединих делова хрватског друштва. Називајући их, између осталог, неоствареним Хрватима, рекао је да они нису у стању да схвате да им нису Срби који су остали у Хрватској и који представљају Србе проблем, већ они сами.

Хрватски посланици су јуче расправљали о веродостојности потписа референдумских иницијатива.

Председник СДСС-а Милорад Пуповац је у обраћању у Сабору рекао да је било грешака у иницијативама, али не на крају бројања, него на почетку, као и да су се скупљали потписи "ширећи мржњу према мањинским народима, обмањивањем људи и продавањем магле".

"Више се сакупљало испред улаза у цркву, вукући људе за рукав, говорећи: потпишите против Пуповца, и баш ми је жао што нису скупили милијун потписа па да се одржи референдум против Пуповца", рекао је председник СДСС-а.

Иронично је "прозвао" наводне "велике кршћане, католике и хрватске суверенисте које угрожавају пе***и, Срби и други":

"Као што смо чули данас овдје, и прошло је као да нитко ништа није рекао, а све велики кршћани, све изнимни католици и хрватски суверенисти, које угрожавају пе***и, Срби и не знам тко други! А тко их угрожава? Они сами! Неостварени, неиживљени пе***и! У моралном и сваком другом смислу те ријечи! Неостварени Хрвати који нису у стању схватити да им нису Срби који су остали живјети у Хрватској и који представљају Србе проблем, проблем су они сами. Не знају тко су, што су, куда ће и како са собом. Па тако као што су јучер пљували по Београду, данас пљују по Бриселу. А себе никако да погледају тамо гдје се треба погледати – у очима других или у огледалу", рекао је Пуповац.

Он је посебно критиковао посланика Хрвоја Зекановића.

"То су ти суверенисти који наводно нуде могућност, као што то чини наш јунак који друге проглашава хомосексуалцима и бјежи ван из овога Сабора, Зекановић... Срамота ме дијелити ову дворану са људима који тако мисле и тако говоре о другим људима", додао је Пуповац.

"Служили су се најнедопуштенијим средствима да сакупе потписе, а онда се један професор позива на вољу народа. Свака хуља се данас може позивати на вољу народа", додао је Пуповац мислећи на професора Роберта Подолњака.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(четвртак, 14. феб 2019, 16:16) - Milos [нерегистровани]

Pravda

za Srbe, ali covijek se sam bori za to. G Pupovcu treba pomoci i to hitno

(четвртак, 14. феб 2019, 14:13) - žarko đ. [нерегистровани]

Linč u 21 veku dozvoljen u HR?

Gosp. Pupovac kad ce prestati linč nad Srbima u HR?Ne smeš više ni kafu da popiješ u HR da te konobar ne isprovocira i onda pozove dežurnu ekipu "jurišnika"da te linčuju.U Splitu smo imali sreće da nije završilo tragično.Da li su to moralne vrednosti EU u koju galopiramo?Imate li odgovore?

(четвртак, 14. феб 2019, 12:33) - anonymous [нерегистровани]

Pravi komunista

Je veci hriscanin...od Pape i Patrijarha...ali je takvih bilo malo ko i danas hriscana....
.Komunista...ne krade..ne mrzi...bori se svojim radom za brastvo i jednakost radnika i seljaka......i Bog ce ga uvesti u raj....prije nego tkz.Hriscane....Cast pravim Bogobojaznim vjernicima.....

(четвртак, 14. феб 2019, 12:25) - raDDar [нерегистровани]

Istina

Boriti se samo istinom za svoja prava i svoj status je ono što Gospodin Pupovac radi.To je način da se pobedi nacionalizam i nacizam u hrvatskoj.Smireno i argumentovano je najbolji način komunkacije sa ostrašćenim.Čestitam Gospodinu Pupovcu na dostojanstvu, prisebnosti i pre svega hrabrosti.

(четвртак, 14. феб 2019, 12:23) - anonymous [нерегистровани]

Ja sam pristalica

I to sam ucinio 2014g....napustio RH....prodao stan i otisao u Srbiju....da mi djeca zive slobodno i sacuvaju svoj identitet....Jer mi stari koji pamtimo SRH...znamo sve....a nasa djeca..ama bas nista osim da je "sramota biti Srbin"....Zato dragi moji roditelji..za 15 min dobijete uvjerenje u srpskoj ambasadi o drzavljanstvu R Srbije...s tim papirom djecu mozete upisati na fakultet u Ns ili Bg....a zadrzavate Hr drzavljanstvo.....Neka nam djeca budu sretna i slobodna i neka njeguju svoje korjene......u protivnom neminovno je asimilacija i pokatolicavanje......to im je krajnji cilj.......

(четвртак, 14. феб 2019, 12:00) - anonymous [нерегистровани]

Oni su religiozni i hriscani, isto onoliko, koliko.....

..............su bili i - komunisti!!!

(четвртак, 14. феб 2019, 11:54) - Kibo [нерегистровани]

Heroj

Ovaj čovjek je heroj. Opstati kao Srbin u danasnjoj Hrvatskoj, kojoj je inspiracija NDH, a identitet anti-srbizam, vrijedi hvale i zahtjeva enormnu hrabrost. Svi Srbi treba da budu uz gosp. Pupovca.