Српска нарко–банда у Бечу осуђена на 75 година робије

Суд у Бечу прогласио је кривим 21 оптуженог у поступку вођеном против српске нарко–банде, која је осуђена за узгајање и продају наркотика. Један од адвоката осуђених Славиша Жежељ сматра да су изречене казне претеране с циљем да се упути порука нарко–мафији да су казне у овој земљи ригорозне.

Група је осуђена на укупну казну од 75 година затвора, а појединачно казне се крећу између и седам и по година. Они су најпре били оптужени за узгој полa тона марихуане, али је пресуда ипак донета на основу знатно мање количине.

Аустријска полиција у траг овој групи је ушла на основу информација добијених од српских чувара реда, а опсежно праћење водило је крајем маја прошле године до акције хапшења и открића плантажа.

Главни оптужени, који је наводно руководио са десет плантажа канабиса осуђен је само за две плантаже и добио је казну од пет година затвора.

Најдужа казна изречена је "главном електричару", који је одржавао системе, који је водио детаљни дневник о својим активностима, стављајући га на располагање полиције, добио је, пошто је признао кривична дела, најдужу казну у трајању од седам и по година.

Аустријска полиција у траг банди је ушла на основу информација добијених од српских чувара реда, а опсежно праћење водило је крајем маја прошле године до акције хапшења и открића плантажа.

Довођени баштовани из Србије за узгој канабиса 

Банда је у Аустрију доводила, за узгој канабиса, баштоване из Србије, којима је дала велике плате, а који су добили сада казну у трајању до две до три и по године затвора.

Међу оптуженима била је и једна жена која је тврдила да је само због љубави доспела до једне плантаже, јер је тамо чистила и кувала свом партнеру, а рекла да никада није ни имала додир са марихуаном.

Она је добила чак четири године затвора, јер судија није поверовао у њену причу.

"Сматрам да је суд изрекао драконске казне. Вођке клада добиле су пет година, а жена која је била љубавница једног од њих, и која је са њим затруднела и у затвору родила дете, добила је чак четири година затвора. Казне су непропорционалне", критикује Жежељ у изјави Танјугу.

Казао је да се не слаже са пресудом и да размишља у случају да своја штићеника о улагању жалбе.

Према његовим речима казна изречена жени је посебно тешка, јер ће јој, пошто је казна дужа од три године, власти одузети дете.

Пренео је да је жена потрешена и да се плаши за своје дете.

"Људи који су много више били умешани од ње добили су мање казне", подвукао је Жежељ додајући да је суд био немилосрдан.

Такође је казао да је највишу казну у трајању од 7,5 година добио електричар који је све признао и који је теретио остале, док су даљи оптужени који су ћутали пред судом прошли далеко боље.

"Суд је донео строгу пресуду како би упутио сигнал да су казне веома строге у Аустрији", сматра он додајући да не разуме логику којом се руководио суд доносећи пресуду.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 20. феб 2019, 15:47) - anonymous Lala [нерегистровани]

Ko s' đavolom tikve sadi ,

O glavu mu se olupaju .