Конституисан Дом народа Федерације БиХ

У Сарајеву су на конститутивној седници новоизабрани делегати у Дому народа Парламента Федерације Босне и Херцеговине положили заклетву чиме је конституисан нови сазив Дома народа Парламента Федерације БиХ и комплетирана законодавна власт у ентитету Федерације БиХ. 

Члан Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ Суад Арнаутовић уручио је уверења за 55 од 58 делегата, јер још увек није у потпуности комплетиран Клуб делегата из реда српског народа, преноси Кликс.

Новоизабрани делегати су у складу са дневним редом положили свечану заклетву којом су се обавезали на поштовање Устава БиХ, Устава Федерације БиХ и важећих закона. 

На седници су изабрана и привремена радна тела, односно Привремена мандатно-имунитетска комисија, Комисија за избор и именовања, Законодавно-правна комисија, Административна комисија и Привремени одбор за економску и развојну политику, финансије и буџет Дома народа Парламента Федерације БиХ. 

Конституисањем новог сазива Дома народа Парламента ФБиХ комплетирана је законодавна власт у ентитету Федерација БиХ, али тиме још није заокружен процес конституисања власти на нивоу БиХ.

број коментара 0 Пошаљи коментар