Сукоб у скопском затвору, "Кумановска група" против бивших министара

Двојицу бивших македонских министара. Милета Јанакијевског и Спиру Ристовски, напао је припадник "Кумановске групе", осуђен због оружаних сукоба у Куманову 2015. године, саопштила је македонска полиција.

За сада није званично потврђено ко је од 37 припадника "Кумановске групе", који се у затвору Шуто Оризаре налазе на издржавању казни, напао министре из владе на чијем се челу налазио Никола Груевски.

Миле Јанакијевски, који је у притвору под сумњом да је један од организатора нереда у Собрању 2017. године, је одмах пребачен у болницу. Скопски портал Плуинфо непосредно после инцидента јавио је да је некадашњем министру транспорта, у овом нападу сломљена рука, али је касније утврђено да повреде нису обиљне.

Породица једног од осуђених припадника "Кумановске групе", Есата Кафеџолија  потврдила је локалном порталу Љајмпрес да је управо он нападо бивше министре, тврдећи да га је Јанакијевски назвао "терористом".

Други припадник те групе, Љирим Краснићи је истовремено напао Ристовског, наводи исти извор. 

Управа скопског затвора, после изјава очевидаца, саопштила је да је Јанакиевски изазвао инцидент, пошто је вређао Кафеџолија. Чувари затвора су одмах прекинули физички обрачун.

Припадници "кумановске групе" и њихови помагачи, њих 37, осуђени су за терористичке нападе у делу Куманова названом "Диво насеље".

Рођаци кажу да су Јанакијевски и Ристовски у крви и довезени у болницу.

 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 22. феб 2019, 01:12) - Aotearoa [нерегистровани]

Kako mozemo da vidimo

ostvaruje se ono sto je Gruevski naveo kao razlog njegovog bekstva, da ima saznanja da bi njegov zivot bio ugrozen u tom zatvoru ! U normalnoj drzavi posle ovakvog incidenta ostavke bi vec podneli Direktor zatvora i Ministar pravde, a cuvari bi odgovarali za neodgovornost !

(четвртак, 21. феб 2019, 23:33) - Ivan Zgrozeni [нерегистровани]

Bivsi ministar

Je umesto u pritvoru u zatvoru sa teroristom na izdrzavanju kazne. Kako je to moguce? Pritvor i zatvor su dve razlicite institucije. Ovo kao da je namerno izrezirano.

(четвртак, 21. феб 2019, 18:24) - Deda Pera [нерегистровани]

Terorista ovm

Pazi molim te... terorista se uvredio što ga je nazvao terotistom... Kako da ga nazove ? Oslobodiocem vojske Makedonije....?